NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Consilier local, amendat pentru un gater cu care tăia lemne „la negru“

Un consilier local din Scobinţi a primit o amendă uriaşă de la Garda Forestieră după ce ar fi amenajat un gater ilegal în curtea casei sale unde a depozitat zeci de metri cubi de buşteni. Consilierul se numeşte Adrian Ciobotariu, iar în urma numeroaselor reclamaţii făcute de vecinii săi, autorităţile au decis să îi facă o „vizită“ care s-a concretizat duminică.

 

În curtea consilierului au descins Poliţia Oraşului Hîrlău, Garda de Mediu, Garda Forestieră Suceava, Direcţia Silvică Iaşi şi Ocolul Silvic Hîrlău. În urma controlului, Ciobotariu a luat mai multe amenzi, dintre care cea mai mare a fost de 10.000 lei, iar o cantitate uriaşă de lemn a fost confiscată, adică aproape 200 metri cubi. „În jurul orei 11, controlul efectuat la o unitate economică aflată în apropierea oraşului Hârlău, care comercializa material lemnos, în urma inventatierii stocului existent de material lemnos şi a comparării cu evidenţele scriptice, a fost constatată o diferenţă în minus de 194 metri cubi de lemn pentru foc, în valoare de 28.271 lei. De asemenea, din stocul existent s-a constatat o diferenţă în plus, fără acte de provenienţă, de 5,30 metri cubi lemn foc, în valoare de 844 lei“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

  

Ciobotariu a primit astfel o sancţiune contravenţională de 2000 lei, o alta de 1.000 lei, încă una de 1.000 lei şi apoi una de 10.000 de lei. „De asemenea, pe parcursul cercetărilor efectuate s-a stabilit că din luna august 2015 şi până în prezent, administratorul nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile operaţiunile comerciale cu material lemnos efectuate, pentru acest lucru fiind deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală“, a adăugat reprezentantul Poliţiei.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Se circulă în condiţii de ceaţă şi polei. Recomandări din partea poliţiştilor

Ema Roman

LUDOVIC ORBAN implicat intr-un ACCIDENT la Sarca

Redacția

Acţiunea pentru verificarea autovehiculelor care desfăşoară activităţi în regim „taxi” sau „şcoala” la final

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site