NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

CONCLUZII după vizita premierului: Moldova e prea săracă, autostrada e prea scumpă

Principalul merit al vizitei premierului la Iaşi pare să fie doar acela că a avut loc. Mult-aşteptata întâlnire cu cei aproape 100 de parlamentari din Moldova pe tema autostrăzii nu a adus noutăţi.  

Premierul a constatat însă cu amărăciune că există o divizare a zonei: sudul Moldovei vrea autostradă prin Bacău – Braşov; cei din Nord vor Iaşi – Târgu Mureş. „Vom face un grup de reflecţie“, a fost concluzia finală a premierului Dacian Cioloş.

Premierul Dacian Cioloş a bifat ieri la Iaşi îndeplinirea unei promisiuni, aceea de a fi prezent la întâlnirea solicitată de 78 de parlamentari din zona Moldovei. În ciuda aş­teptărilor uriaşe, primul ministru şi-a asumat vag necesitatea unui program de dezvoltare a Moldovei şi de recuperare a decalajelor acesteia faţă de restul ţării, urmând ca până în octombrie să fie formulată o viziune de dezvoltare economică a regiunii, în care rolul guvernului va fi doar de mediator. Viziunea nu se va concretiza însă în proiecte clare în timpul mandatului actualului gu­vern, ci doar va creiona viitoarele direcţii ale alocărilor financiare.

  

De partea cealaltă, nici parlamentarii moldoveni nu au putut prezenta un front comun. Mulţi au lipsit de la întâlnirea pe care o convocaseră, iar cei prezenţi au încercat fiecare să tragă spuza promisiunilor pe turta judeţului pe care îl reprezentau. Până şi premierul a reproşat, voalat, lipsa de consecvenţă şi unitate a moldovenilor.

Pregătirile pentru vizita guvernamentală au început dis-de-dimineaţă. Angajaţii Sa­lubris au măturat şi spălat atent tot traseul cuprins între Palatul Culturii şi Universitatea „Al.I. Cuza“, ce avea să fie parcurs de oficiali. În Palatul Culturii încă se curăţau ultimele pete de vopsea sau resturi de ciment şi var, astfel încât clădirea a ajuns strălucitoare ca scoasă din cutie. Până târziu după-amiază, Palatul a continuat să miroase a solvenţi, alături de mirosul de vopsea şi lacuri noi.

Discuţiile purtate de Cioloş cu parlamentarii, reprezentanţii mediului academic şi de afaceri au fost în general sterile, singurul punct comun adoptat de moldoveni fiind că regiunea este săracăşi are nevoie de ajutor.

„Una din problemele cu care ne-am confruntat a fost competiţia politică între ju­deţe, care este pozitivă, dar în cazul căreia, de la un punct încolo, are de suferit întreaga regiune. Este nevoie de o abordare coerentă a priorităţilor şi investiţiilor care se vor a se face“, a spus, după întâlnire,Cioloş.

Pre­mierul a reproşat ieşenilor şi bâlbâielile în stabilirea amplasamentului viitorului Spital Regional de Urgenţe.

„La Cluj şi Craiova este mai multă claritate. Am aşteptat să ni se spună locaţia clară, dar am primit mai multe. O vom tranşa noi până la urmă, din cele propuse de autorităţile locale“, a spusCioloş.

Deşi întâlnirea fusese convocată îndeosebi pentru a impune guvernului susţinerea autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş, la solicitare s-a adăugat şi autostrada Braşov – Bacău, parlamentarii moldoveni neputând cădea de acord asupra unui singur proiect prioritar. Judeţele din nordul Moldovei au susţinut ca prioritară autostrada Iaşi – Târgu Mureş, cele din sud, traseul Bacău – Braşov, iar băcăuanii au oscilat între amândouă, afirmând totuşi că legătura peste Carpaţi prin Braşov ar fi mai ieftină. Până la urmă, disputa a fost tranşată de Cioloş, care a afirmat că prioritate va avea traseul Iaşi – Târgu Mureş.

De altfel, în cursul zilei de ieri, premierul s-a întâlnit separat şi cu membrii grupului „Moldova vrea au­tostradă“, care susţine traseul ieşean. Cioloş a precizat şi că viitoarea lege a centenarului, dedicată celei de-a 100-a aniversări a Marii Uniri, va cuprinde şi un angajament ferm privind construirea autostrăzii. Susţinerea declarativă a proiectului autostrăzii de cătreCioloş a fost însă doar un succes de orgoliu pentru ieşeni, întrucât nici premierul, nici ministrul transporturilor, Dan Costescu, nu au avut răspunsuri clare la întrebările concrete. Cioloş s-a mărginit să precizeze că se va constitui „un grup de reflecţie“ care să înceapă „să gândească“planul de dezvoltare a Moldovei.

Conform ministrului Transporturilor, în cursul lunii mai ar urma să fie realizată docu­mentaţia necesară scoaterii la licitaţie a studiului de fezabilitate aferent autostrăzii. Evaluate în total la 36 de milioane de euro, studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic ar urma să fie demarate cel mai devreme în fe­bruarie anul viitor. Termenul de realizare a studiilor este de 18 luni, respectiv până în august 2018. În acest interval ar urma să fie găsite şi sursele de finanţare pentru lucrările propriu-zise, Costescu evitând să se pronunţe ferm pe acest subiect. El a precizat totuşi că, după 2020, fondurile structurale alocate României vor fi restrânse, fapt ce ar limita posibilităţile de finanţare a autostrăzii.

Ministrul Costescu a evaluat lucrările de construire a autostrăzii la 4 miliarde euro, din care 2,9 miliarde euro ar costa tronsonul Târgu Neamţ – Târgu Mureş, care va traversa Carpaţii. Restul de 1,1 miliarde euro ar acoperi construirea tronsonului Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ. Acesta va fi de altfel şi primul la care vor începe lucrările.

La remarca reporterului „Ziarului de Iaşi“ că cel mai important tronson este tocmai cel care trece Carpaţii, nu cel din zona de câmpie, care poate fi suplinit temporar de actualul DE 583, replica luiCostescu a fost tranşantă: se va construi întâi tronsonul mai ieftin, nu cel mai important pentru transportatori.

„Dacă ne-am apuca de Târgu Neamţ – Târgu Mu­reş întâi, am ieşi din orice cadru financiar rezonabil“, a explicat ministrul.

Ca o consolare, sfârşitul anului viitor ar trebui să mar­cheze inaugurarea podului rutier de la Ungheni (în zona celui feroviar actual), aflat în prelungirea şoselei Chişinău – Ungheni, la care Republica Moldova a demarat lucrările de modernizare anul trecut.

 

 Sursa: ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Bobocii claselor a IX-a de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani au trecut prin cele mai frumoase momente ale primului an de liceu: Balul Bobocilor

Redacția

Grevă spontană la CFR. Circulația trenurilor, afectată

Redacția

Programul manifestărilor din aceste zile prilejuit de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site