NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Comunicat de presă senator Constantinescu: Obiectivele USL de integrare europeană rămân neschimbate!

Marți,19 martie 2013, senatorul Florin Constantinescu a susţinut în plenul Senatului o declaraţie politică intitulată Obiectivele USL de integrare europeană rămân nechimbate.

 

 În cadrul acestei declaraţii politice senatorul păşcănean a realizat o incursiune asupra ultimelor evenimente privind aderarea României la spaţiul Schengen. În acelaşi timp a amintit şi despre evenimentele produse în 2011.

  

 ,,Dacă ne aducem aminte, acelaşi lucru s-a întâmplat în 2011, când Olanda se manifesta împotriva aderării României la Schengen. Politica dusă de Guvernul Boc la acel moment a fost stupidă şi, în acelaşi timp, notabilă: autorităţile fiscale şi vamale româneşti s-au înghesuit să găsească o bacterie periculoasă în florile şi seminţele de flori olandeze importate din Olanda. Presa olandeză afirma la acel moment că blocada românească seamănă «cu un şantaj». Şi politica anti-olandeză a continuat. Guvernul Boc şi Preşedintele Traian Băsescu, în loc să «dreagă busuiocul» şi să ajungă, prin discuţii şi negocieri la un acord, privind susţinerea din partea Olandei au declarat război! Un război diplomatic care nu a făcut decât să strice imaginea României şi să discrediteze ţara noastră în faţa tuturor ţărilor din Uniunea Europeană”, a afirmat senatorul Florin Constantinescu.

 De asemenea, Florin Constantinescu a reiterat faptul că USL nu şi-a schimbat obiectivul privind aderarea la spaţiul Schengen .

 ,,Aderarea României la spaţiul Schengen este una dintre priorităţile noastre! Noi am spus încă de la început care sunt obiectivele noastre de integrare europeană (…). Daţi-mi voie să repet: USL menţine obiectivul aderării la spaţiul Schengen! Este un obiectiv clar, la care, nici în ruptul capului, nu putem renunţa”, a mai spus senatorul Florin Constantinescu.

 

În finalul declaraţiei politice Florin Constantinescu a atras atenţia că de acum înainte trebuie reflectat la ce are România de făcut, ce acţiuni trebuie să întreprindă, reafirmând faptul că USL s-a angajat pe un drum de la care nu se poate abate şi obiectivele, inclusiv aderarea la Schengen, vor fi atinse.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

PNL Pașcani țintește 13 consilieri locali la alegerile din 2020 pentru Consiliul Local

Marius Parteni

Europarlamentarul Renate Weber s-a întâlnit cu reprezentanții ALDE Pașcani (VIDEO)

Marius Parteni

ALDE aduce aproape 20.000 de oameni la mitingul PSD. Normele pentru judete

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site