NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

O firmă din Pașcani a câștigat licitația de furnizare şi distribuţie de fructe proaspete pentru elevii din judeţ în acest an şcolar

Licitaţia a fost organizată de Consiliul Judeţean şi priveşte merele elevilor pentru semestrul II.

 

Două firme şi-au împărţit frăţeşte contractul de furnizare şi distribuţie de fructe proaspete pentru elevii din judeţ în acest an şcolar. Consiliul Judeţean a pus la bătaie 1,73 mi­lioane lei pentru furnizarea de fructe proaspete elevilor din clasele I-VIII şi cele pregătitoare pe parcursul se­mestrului II al anului şcolar. Licitaţia a fost împărţită în două loturi, pentru 32.300 de elevi, respectiv 47.100 de beneficiari. „A fost organizată o licitaţie deschisă, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Licitaţia s-a desfăşurat electronic, tocmai pentru a obţine în final un preţ cât mai avantajos“, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Marius Pârciu.
La cele două loturi scoase la licitaţie s-au înscris trei agenţi economici, Agropan Impex SRL din Iaşi, Pal Com Flor SRL din Paşcani şi întreprinderea individuală Zamisnicu P. Mihai Remus. Acesta din urmă a ieşit repede din cursă, oferta sa oprindu-se la 703.500 lei pentru primul lot şi la 1.000.025 lei la cel de-al doilea. Bătălia s-a dat în continuare între Agropan şi Pal Com Flor. La primul lot, cele două firme s-au oprit în cadrul licitaţiei electronice la aceeaşi ofertă, respectiv 661.009,16 lei. Câştigătoare a fost desemnată în final Pal Com Flor. „În astfel de situaţii, legea permite depunerea, de către firmele participante, a unei ultime oferte în plic închis. În funcţie de aceasta se face şi departajarea“, a explicat Pârciu. Pal Com Flor a făcut o ultimă ofertă de 27,99 bani/măr, respectiv 660.773 lei, fără TVA, adjudecându-şi primul lot. În cazul celui de-al doilea lot, situaţia a fost inversă. Cele două firme au mers tot cap la cap în cadrul licitaţiei electro­nice, dar la 11 minute după finali­zarea licitaţiei la primul lot Pal Com Flor s-a oprit la o ofertă finală de 963.909,5 lei. Oferta câştigătoare, făcută de Agropan Impex, a fost de 28 de bani pe măr, respectiv 963.900 lei, adică o ofertă cu doar 9 lei mai mică decât cea a concurentului. „Nu am capacitatea de a livra mere în tot judeţul. Dacă rămâneam în cursă şi aş fi şi câştigat, chiar aveam o problemă. Cu 7 maşini şi 18 angajaţi nu puteam acoperi tot. Un singur lot, pe vestul judeţului, adică în zona mea, îmi este suficient. La 1,7 lei/kg cu cât cumpăr merele şi la 2,8 lei/kg cu cât le dau, nici nu rămâne mare lucru ca profit“, a spus Petrică Cris­tea, administratorul Pal Com Flor.

sursa ziarul de iasi

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Smekeria guverneaza Romania: Mihai Dorus, secretar de stat, isi plimba familia cu avionul pe banii APAVITAL Iasi

Redacția

Moşierii Iaşului. Printre ei se numără și primarul Pașcaniului

Redacția

Patronii de restaurante se aşteaptă să le scadă drastic clientela când vor putea redeschide

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site