NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Compania de ride-sharing Uber introduce un plan de pensii pentru șoferii din Marea Britanie

Compania de ride-sharing Uber Technologies Inc a anunţat vineri că va începe să ofere un plan de pensii pentru şoferii săi din Marea Britanie, la câteva luni după ce instanţa supremă din această ţară a decis că şoferii Uber sunt angajaţi şi nu contractori independenţi şi în consecinţă beneficiază de drepturile acordate în mod normal angajaţilor, informează AFP, citată de Agerpres.

Uber a transmis că va contribui cu 3% din câştigurile realizate de şoferi la viitorul plan de pensii, iar şoferii pot alege să contribuie şi ei cu minim 5% din câştigurile lor.

Grupul american a subliniat că acesta este „primul plan de pensii pentru muncitorii cu orar flexibil” şi i-a îndemnat şi pe rivalii Ola, Bolt şi Addison Lee să ofere planuri similare de pensii pentru şoferii lor. „Aceasta va permite tuturor şoferilor să facă economii pentru viitorul lor chiar dacă lucrează pe multiple platforme”, a declarat Jamie Heywood, director pentru regiunile nordul şi estul Europei la Uber.

La rândul său, Mick Rix, liderul sindicatului GMB, a calificat planul de pensii anunţat de Uber ca un „pas enorm în direcţia bună”.

  

În luna mai a acestui an, Uber a anunţat că ajuns la un acord cu sindicatul britanic GMB pentru ca acesta să îi reprezinte pe cei aproximativ 70.000 de şoferi Uber din Marea Britanie.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

VIDEO. Aglomerație la o slujbă ținută de Arhiepiscopul Tomisului la Suceava. Nimeni nu purta mască

Redacția

Cutremur cu magnitudine de peste 4 grade pe scara Richter, în zona Vaslui

Redacția

Cîţu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie o ultimă variantă”. Întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: „Nu sunt firmă de advertising”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site