NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Traian Băsescu, avertisment sumbru: S-a întârziat foarte mult

Traian Băsescu a declarat, pentru B1 TV, că răspândirea noului coronavirus impune decretarea stării de urgență, iar Guvernul ar trebui să rechiziționeze pentru carantină toate căminele și hotelurile. În plus, și școlile ar trebui folosite în același scop. Fostul președinte a declarat că fiecare român trebuie să fie în alertă deoarece se află, într-adevăr, într-o situație de pericol.

A mai spus că autoritățile au pornit cu stângul această luptă de a ține sub control răspândirea virusului și asta deoarece conducerea bătăliei nu a fost preluată de epidemiologi, adică oamenii care chiar au expertiză în domeniu, ci de niște nepricepuți. „Povestea asta cu ”să nu ne panicăm” trebuie să înceteze. Orice cetățean va fi în alertă, pentru că oricare dintre cetățenii României e în pericol acum. Acum o lună, am spus că cea mai mare greșeală a fost că nu s-au luat scările de la avioanele care veneau din Italia. Lumea a râs, dar noi suntem acum destul de mult în urma evoluției, care aparent are 25 de cazuri. Convingerea mea e că sunt mult mai multe. Aduceți-vă aminte că, tot acum o lună, vă spuneam să așteptăm să vedem situația peste două luni, pentru că, în faza inițială, niște nepricepuți care n-aveau nicio treabă cu probleme de epidemiologie au preluat conducerea protecției țării. S-a întârziat enorm. (…) Asistența în primă fază a fost o prostie. N-am văzut epidemiologi lângă Arafat, o soluție trebuia să vină de la ei. Ei puteau explica ce dezastru înseamnă o epidemie”, a declarat Traian Băsescu, pentru B1 TV.

Acesta a mai susținut că autoritățile trebuiau să ia măsuri încă de la primele cazuri de COVID-19 raportate în Italia: „Când a apărut în Italia situația dificilă, România trebuia să ia imediat măsuri. Nu e niciun dubiu că avioanele cele mai încărcate veneau din Italia. În primele zile au venit 3.000 de oameni, care s-au dus acasă bine-mersi, iar seara Arafat le explica cum e cu salvările”.

Băsescu a mai spus că nu se pot închide granițele, în schimb școlile, căminele liceelor și cele studențești, precum și hotelurile ar trebui folosite pe post de centre de carantină, iar primăriile ar trebui să se asigure că oamenii aflați în carantină au tot ce le trebuie.

  

bzi

Advertisements

Related posts

Angajați de la Delgaz Grid Pașcani confirmați pozitiv cu coronavirus. Noi testări în centrele de plasament!

Marius Parteni

Pașcaniul trebuie să ardă ca șefii Primăriei să ia primele măsuri de protejare a populației în lupta cu temperaturile de afară

Marius Parteni

România are peste 16.000 de cazuri de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost raportate 224 de cazuri noi

Redacția
Încarcă...