NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Comisia Europeană, pregătită să propună SUSPENDAREA Tratatului Schengen. Ce înseamnă asta pentru România

Comisia Europeană ar putea propune suspendarea Tratatului Schengen pentru o perioadă de până la doi ani, afirmă surse din cadrul Uniunii Europene citate de presa italiană.

  

 

În cazul unor ameninţări grave şi persistente asupra frontierelor externe ale Spaţiului Schengen, Comisia Europeană poate propune Consiliului activarea articolului care prevede posibilitatea reintroducerii controalelor la frontiere timp de doi ani„, a declarat un oficial din cadrul Executivului UE citat de site-ul agenţiei ANSA.

Conform altor surse europene, citate de site-ul TGcom.it, Comisia Europeană ar putea propune oficial suspendarea Schengen cu ocazia viitorului summit al Consiliului European.

Germania, Austria, Suedia şi Danemarca au introdus deja, în ultimele luni, controale temporare în cadrul Schengen, în contextul crizei imigraţiei.

În situaţii de ameninţări grave la adresa ordinii publice sau de riscuri privind securitatea internă, un stat membru Schengen poate reintroduce controale la frontiera internă pentru cel mult 30 de zile sau pe durata previzibilă a riscului la adresa ordinii publice dacă perioada depăşeşte 30 de zile„, se arată în Articolul 23(1) al Regulamentului CE 562/2006 privind funcţionarea Schengen. Măsurile de control la frontiere pot fi prelungite pe un termen de până la 24 de luni.

Citiți articolul integral pe Gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Vom avea tichete de masă pe suport electronic

Redacția

Premiu sau cadou otrăvit? Patru miniştri ai Justiţiei vorbesc despre momentul pe care România îl aşteaptă de 10 ani de la UE

Redacția

Noul Mers al Trenurilor intră în vigoare duminică, pe 9 decembrie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site