RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Comisia de Urbanism în ședință de urgență: Aleșii cer ApaVital să stopeze interconectarea conductei Pașcaniului cu cea a Iașiului! (DOC) (VIDEO)

Premieră în administrația locală. O comisie din cadrul Consiliului Local s-a reunit fără a avea pe ordinea de zi proiecte de hotărâre. Este vorba despre Comisia de Urbanism și Patrimoniu care a discutat astăzi despre legalitatea și oportunitatea interconectării rețelelor de apă a Pașcaniului cu a Iașiului.

 

Claudiu Bodoașcă, președintele comisiei, a explicat că a luat decizia covocării colegilor săi după ce a citit în presă comunicatul prin care ApaVital anunța că în data de 13 octombrie se vor finaliza lucrările de interconectare a celor două rețele.

  

La apelul liberalului s-au prezentat doar Sorin Olariu (PMP) și Ioan Danu (PNL) în timp ce cei doi reprezentanți ai PSD, Leonard Ursu și Ionuț Prodan, nu au răspuns covocării. Din partea aparatului de specialitatea al primarului au fost invitați funcționarii de la compartimentele juridic, patrimoniu și monitorizarea serviciilor publice.

La discuții au mai asistat și consilierii liberali Andrei Rîznic și Cătălin Conache care au avut și ei câteva intervenții.

Prezența funcționarilor publici nu a fost însă una care să lămurească legalitatea și oportunitatea interconectării rețelelor: Asta deoarece, pe lângă Consiliul Local, operatorul ieșean a omis să informeze și Primăria față de intenția sa de a interconecta rețelele.

Funcționarii chestionați de consilierii locali au declarat că nu pot formula puncte de vedere deoarece și ei, ca și aceștia, au aflat despre această situație din presă.

Astfel, după 30 de minute de dezbateri, membrii Comisiei de Urbanism și Patrimoniu au decis să transmită o adresă către ApaVital prin care să solicite operatorului să nu intervină asupra rețelelor până nu vor avea avizul Consiliului Local.

Mai mult, aceștia au cerut ca ApaVital să înainteze legislativului documetația tehnică ce a stat la baza deciziei de interconectare a rețelelor de apă, în vederea întocmirii unui studiu de oportunitatea ce va fi supus aprobării aleșilor locali.

În final, membrii Comisiei de Urbanism și Patrimoniu au ținut să avertizeze pe cei de la ApaVital că vor sesiza organele de cercetare și urmărire penală dacă solicitările formulate vor fi ignorate.

Vezi aici:

 {youtube}I3B3T7IMqRA{/youtube}

Related posts

Activitatea primarului blocată de tribunale: Pantazi chemat marți și joi la bară în procese de corupție!

Răzvan Grecu

Primarul Pașcaniului flutură steagul păcii în fața liderului opoziției (VIDEO)

Marius Parteni

Azi încep PROTESTELE în administraţia publică! Ce-i nemulţumeşte pe funcţionari

Redacția
Încarcă...