NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Comercianții din piețele pășcănene sunt nevoiți să lucreze în condiții grele. Bătrânii care vin din localitățile învecinate înfruntă frigul zilnic ca să facă rost de un ban în plus

Comercianții din piețele pășcănene se plâng de condițiile în care sunt nevoiți să vândă pentru a pune pe masă la sfârșitul zilei o pâine.   

Cele două locații se transformă într-o adevărată ladă frigorifică, pe perioada sezonului rece. 

Ca să facă față frigului, comercianții recurg la diverse strategii. Unii sunt adepții mănușilor, căciulilor a fularelor și gecilor groase, alții consumă ceai sau cafea. Cu toții stau în spatele tarabelor încărcate cu marfă și tremură de frig.

  

 Vorbim aici despre cei care vând în Hala Centrală din zona vale a Municipiului, dar și de negustorii care vând legume în cele două piețe.

Din păcate, însă, pentru ambele categorii de vânzători, vechimea în această industrie nu îi ferește de frigul suportat pentru a reuși să vândă fie și o legătură de pătrunjel, asta dacă nu îngheață.

Din discuțiile cu cei care fac comerț în hală, chiriile pentru spațiile închiriate sunt enorme, căldura nu este distribuită uniform din cauza înălțimii clădirii, iar lumina care le revine ca plată lunară nu este justificată.

Din 2005 lucrez în hală și sincer m-am obișnuit cu această vreme rece. Având în vedere că nu sunt vânzări nu ne permitem să plătim căldura, iar chiriile sunt mari în comparație cu aceste condiții”, ne-a declarat o vânzătoare.

Cei din piață sunt privați fie și de aceste condiții. Ei stau la tarabă și așteaptă clienți, iar „sursa lor de căldură” sunt gecile groase și mănușile.

Condițiile sunt foarte slabe pentru noi comercianții.  Iarna ne îngheață legumele pe tarabă. Ar trebui o hală închisă fiindcă noi suntem mai afectați, jumătate din marfa de pe munca noastră se duce. Noi, cei care vindem legume avem nevoie de spațiu închis. Cei care vând în hală ce să le înghețe? Hainele?”, ne-a adăugat un bărbat care vinde în piață legume din grădina proprie.

Aceeași problemă a condițiilor grele este instaurată și în zona pieței din deal. Oamenii care lucrează aici aleg să meargă în magazinele învecinate tarabelor pentru a se încălzi.

O situație la fel de grea o au și oamenii care vin din localitățile situate în apropiere de Pașcani. Marea majoritate sunt persoane în vârstă. Se trezesc cu noaptea în cap, își pregătesc sacii cu marfă și pornesc spre oraş. Pentru că nu au loc în piață, se strâng unde pot, pe trotuar în special, şi îşi aranjează marfa. Însă abia își scot banii cheltuiți cu transportul și alte cheltuieli făcute.

 Din nefericire pentru ei municipalitatea a promis an de an soluționarea acestei probleme, însă nici până în acest moment oamenii nu se împacă cu această situație în care sunt nevoiți să meargă mai departe.

 Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Lista locurilor de muncă bine plătite din UE prin EURES

Redacția

Păcănelele scapă de taxele aferente autorizațiilor pe perioada stării de alertă

Redacția

Casele de marcat vor fi conectate la ANAF

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site