NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Coaliția pregătește o reformă electorală șchioapă. Ce legi sunt pe lista Puterii

Pachetul de reformă electorală a Coaliției conține o serie de legi care se referă mai ales la listele de candidați, fără a umbla și la sistemul de vot, fiind ignorată inclusiv revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

Marcel Ciolacu, Alina Gorghiu (foto Inquam Photos)

Șefii Parlamentului se vor asigura de trecerea pachetului de legi FOTO Inquam Photos

Majoritatea parlamentară, formată din PSD, PNL, UDMR și Grupul minorităților, urmează să discute și să adopte în sesiunea legislativă din toamnă mai multe proiecte privind legislația electorală, de la aspecte legate de candidaturi până la cele legate de finanțarea partidelor.

  

În primul rând, la un pas de adoptare este o inițiativă care ar îndepărta „penalii” de Parlament. Mai precis, printr-un proiect de lege al liberalilor, depus din 2017, dar ţinut la sertar timp de mai mulţi ani, dar care acum mai așteaptă doar votul din plenul Camerei Deputaților, este interzisă candidatura la alegerile parlamentare a persoanelor care până la data depunerii dosarelor au avut condamnări penale definitive, dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau dezincriminarea faptei.

Advertisements

Promovarea femeilor

Advertisements

Conform expunerii de motive, astfel Parlamentul ar fi pe aceeași lungime de undă cu Guvernul, unde un membru al Executivului nu poate avea condamnări definitive,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Macron şi Erdogan vor discuta despre intrarea Finlandei şi Suediei în NATO

Redacția

Virgil Madgearu, invitat de legionari la Comisariat. Asasinarea inexplicabilă a unui naţional-ţărănist

Redacția

Atac terorist în Viena. Atacatorul ucis, un tânăr de 20 de ani, a fost condamnat la închisoare pentru că a vrut să lupte pentru ISIS

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site