RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă, prezent la inaugurarea interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria. Ce importanță are gazoductul pentru România

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că va participa, sâmbătă, la Sofia, la inaugurarea interconectorului de gaze dintre Grecia și Bulgaria. La eveniment vor participa mai mulți oficiali, printre care și CE. 

Gazoductul va permite României să aducă gaze din Azerbaidjan FOTO Arhivă

Gazoductul va permite României să aducă gaze din Azerbaidjan FOTO Arhivă

„În pregătirea activităților viitoare, urmează ca sâmbătă să particip la inaugurarea interconectorului de gaze dintre Grecia și Bulgaria, activitate care se va desfășura la Sofia”, a anunțat șeful Executivului, explicând că la eveniment vor fi prezenți oficiali ai Greciei, Bulgariei, Azerbaidjanului, dar și preșesdintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 

  

„În felul acesta, ne asigurăm că interconectorul va reuși să dea relevanță sistemului propriu de gaze la care compania noastră, Transgaz, a lucrat și a reușit să îl pună în valoare”, a mai spus premierul, explicând, totodată, că este vorba despre sistemul Brua. 

Potrivit premierului, „practic avem asigurată conectarea și garanția că poate fi asigurată coerența aprovizionării cu gaze pe verticala Sud-Nord”. 

Care este impactul pentru România 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat la Romanian International Gas Conference, organizată de Federaţia Patronală Petrol şi Gaze din România (FPPG), că acest gazoduct va permite României să aducă gaze din Azerbaidjan,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ministrul Sportului, Eduard Novak, anunţă sancţiuni pentru ultrașii echipelor de fotbal

Redacția

DOCUMENT Lista cu antibioticele pentru care vor fi interzise exporturile din România pe o perioadă de 6 luni. Măsura va fi luată și pentru ibuprofen și paracetamol de uz pediatric / Rafila: „Trebuie să primim un aviz din partea Uniunii Europene încât acest ordin să poată să fie publicat”

Redacția

Ciucă: Punctul de pensie crește cu 12,5%. Vom continua acordarea unui sprijin țintit pentru pensionarii cu pensii mici

Redacția
Încarcă...