NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă, prezent la inaugurarea interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria. Ce importanță are gazoductul pentru România

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că va participa, sâmbătă, la Sofia, la inaugurarea interconectorului de gaze dintre Grecia și Bulgaria. La eveniment vor participa mai mulți oficiali, printre care și CE. 

Gazoductul va permite României să aducă gaze din Azerbaidjan FOTO Arhivă

Gazoductul va permite României să aducă gaze din Azerbaidjan FOTO Arhivă

„În pregătirea activităților viitoare, urmează ca sâmbătă să particip la inaugurarea interconectorului de gaze dintre Grecia și Bulgaria, activitate care se va desfășura la Sofia”, a anunțat șeful Executivului, explicând că la eveniment vor fi prezenți oficiali ai Greciei, Bulgariei, Azerbaidjanului, dar și preșesdintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 

  

„În felul acesta, ne asigurăm că interconectorul va reuși să dea relevanță sistemului propriu de gaze la care compania noastră, Transgaz, a lucrat și a reușit să îl pună în valoare”, a mai spus premierul, explicând, totodată, că este vorba despre sistemul Brua. 

Advertisements

Potrivit premierului, „practic avem asigurată conectarea și garanția că poate fi asigurată coerența aprovizionării cu gaze pe verticala Sud-Nord”. 

Care este impactul pentru România 

Advertisements

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat la Romanian International Gas Conference, organizată de Federaţia Patronală Petrol şi Gaze din România (FPPG), că acest gazoduct va permite României să aducă gaze din Azerbaidjan,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cum se văd, unii pe alții, românii și ucrainenii, la opt luni după ce s-au cunoscut: „Românii au gusturi bune la mașini, văd câte un Mercedes G la fiecare colț de stradă”

Redacția

Taxa de pod de la Cernavodă-Feteşti ar putea fi eliminată. Ce spune ministrul Grindeanu

Redacția

​Rafila: Partea din PNRR legată de domeniul sănătaţii, găsită cu dificultate pe un stick dat altei instituţii

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site