NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cîţu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie o ultimă variantă”. Întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: „Nu sunt firmă de advertising”

”Trebuie să mergem în Parlamentul României cu un proiect de lege. Nu poate să fie Ordonanţă de Urgenţă, Ministerul Justiţiei insistă că aceasta este varianta pe care ar trebui să mergem în Parlamentul României. Şi acolo, în Parlamentul României trebuie să vedem dacă cei de la USR se vor rupe de cei de la AUR şi vor merge pe aceste variante, pentru că dacă ei rămân lângă AUR, ţin această campanie anti-vaccinare, după aceea va trebui să vorbim cu cei de la PSD să voteze acest proiect de lege, ca să meargă mai departe”, a afirmat Florin Cîţu joi seară, la Digi 24.  

Primul ministru a specificat că un singur act normativ ar putea prevede vaccinarea obligatorie pentru unele categorii şi introducerea testării obligatorii. 

În opinia premierului, astfel de reglementări ar urma să vizeze ”în mod clar personalul medical”, cadrele didactice ”ar putea să intre” în categoriile vizate, la fel şi ”alte categorii din sectorul public” care intră în contact cu oameni, ”poate că şi în MApN şi în MAI”. 

”Opţiunea mea este ca toată lumea să se vaccineze, este cel mai important lucru. Dar acum intrăm într-o altă logică. (…) Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie o ultimă variantă dacă acestea (alte metode,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Curg dosarele penale pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu

Redacția

Președintele Consiliului European denunță ”lipsa de loialitate” a SUA față de Franța, în criza submarinelor, și cere clarificări Washingtonului

Redacția

US Open: Shelby Rogers și victoria carierei – Americanca explică cum a reușit să o învingă pe Ashleigh Barty

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site