RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciolacu anunță o discuție cu Nehammer, cancelarul Austriei, în perioada următoare, pe aderarea la Schengen a României

Premierul României a precizat că nu a apucat să discute cu omologul din Austria, țară care se opune aderării țării noastre la Schengen, pe tema primirii în acest spațiu, „în perioada următoare”, fiind optimist, dată fiind deschiderea celorlalte state.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Inquam Photos

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Inquam Photos

Chestionat dacă a apucat să comunice direct cu Karl Nehammer sau oamenii din echipa sa să discute cu oficialii austrieci, Marcel Ciolacu a precizat: „Nu, am avut o discuție în primul rând cu cei din Spania. Deja vedem că domnul prim-ministru Pedro Sanchez a pus ca prioritate a Spaniei, aderarea României și Bulgariei”. În schimb, liderul PSD a subliniat că nu a apucat să aibă un dialog cu liderul de la Viena. „Nu am avut un contact direct cu premierul Nehammer. Sunt ferm convins că urmează în perioada următoare”, a completat Marcel Ciolacu.

  

Tot pe tema Schengen, liderul de la Palatul Victoria a precizat: „E o așteptare din partea românilor și un drept al României. Comisia Europeană a zis că îndeplinim criteriile tehnice. Mai e o decizie care ține mai mult de politica internă a unui stat membru al UE. 

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cine sunt cei patru parlamentari ai Coaliţiei care au votat cot la cot cu AUR şi USR împotriva lui Virgil Popescu. Trei sunt din PSD, iar unul este ales PNL

Redacția

Ludovic Orban, la un pas de a rupe PNL: „Sunt gata să creez inclusiv o nouă construcţie politică”

Redacția

Prognoza ANM pentru 11 – 24 mai. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Redacția
Încarcă...