RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Câți bani a primit România de la UE în 17 ani și ce are de făcut ca stat european

În 17 ani de la aderarea la UE, România a obținut cu 64 de miliarde de euro mai mult decât a contribuit, spun oficialii guvernamentali, care au atras atenția asupra importanței apartenenței la proiectul european, atât în contextul marcării Zilei Europei (9 mai), cât și în perspectiva alegerilor europarlamentare.

Câți bani a primit România de la UE. Foto: Shutterstock

Câți bani a primit România de la UE. Foto: Shutterstock

Liderii politici ai țării au semnalat, de Ziua Europei, beneficiile apartenenței la UE atât din punct de vedere al securității, dat fiind contextul global, cât și din perspective economice.

  

Privind retrospectiv, în anii care au trecut de la aderarea noastră, România a beneficiat de peste 64 de miliarde de euro din fonduri europene, bani pe care ţara noastră i-a primit în plus faţă de suma totală cu care a contribuit la bugetul UE”, a declarat premierul Marcel Ciolacu. 

Cu explicații a venit ministrul Finanțelor, Marcel Boloş: “La fiecare 1 euro cu care am contribuit am primit 3 euro înapoi. (..) Intrarea României în UE a însemnat și integrarea în piața unică. Ea înseamnă libertatea de circulație a mărfurilor, persoanelor, serviciilor și capitalului.Vedem că investițiile străine de la aderare s-au dublat: de la 42 de miliarde (2007) la aproximativ 108 miliarde de euro (2022).

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un deputat PSD vrea ca salariile preotilor sa nu mai fie impozitate

Redacția

Ministrul german al Economiei a fost blocat pe un feribot de fermieri furioşi. Oficialul se întorcea din vacanță

Redacția

Avalanșă de proiecte cu impact bugetar: de la vouchere de vacanță la creșterea de indemnizații

Redacția
Încarcă...