NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cine este generalul rus care a supravegheat atrocitățile din Siria și a condus atacuri cu bombe cu dispersie asupra civililor din Ucraina

Mai multe rachete Smerch au fost trase în Harkov într-o perioadă cheie de 48 de ore la sfârșitul lunii februarie, când trupele rusești au luptat pentru a cuceri orașul de la forțele ucrainene. Iar Ucraina nu este primul câmp de luptă pe care forțele rusești au folosit muniții cu dispersie cu efect devastator împotriva civililor.

Alexander ZhuravlevFoto: uawire.org

Pentru supraviețuitorii războiului civil din Siria, care durează de ani de zile, scenele din Harkov seamănă cu nenumărate altele desfășurate de Rusia după ce aceasta a intervenit pentru a-l ajuta pe președintele Bashar al-Assad în 2015.

  

Prin analiza imaginilor din satelit în colaborare cu Centrul pentru Reziliență Informațională (CIR) și prin investigații la fața locului, CNN a identificat brigada de artilerie cu rachete care a lansat atacul cu muniție cu dispersie în cartierele rezidențiale ale celui de-al doilea oraș din Ucraina în ziua în care mai mulți civili au fost omorâți sau răniți..

Advertisements

Brigada respectivă se subordona direct aceluiași lider militar – generalul-colonel Alexander Juravliov – care a supravegheat unul dintre cele mai brutale capitole ale războiului din Siria.

Advertisements

Mai mulți experți militari au declarat pentru CNN că Zhuravliov – echivalentul rusesc al unui comandant de teatru de operațiuni în armata americană – este singurul ofițer care are autoritatea de a ordona un atac cu rachete Smerch în districtul său.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Dan Vîlceanu a demisionat de la Ministerul Fondurilor Europene

Redacția

Ionuţ Moşteanu (USR): Îi cerem lui George Simion să îl dea afară din partid pe Dumitru Focşa / Este inadmisibil ca un agresor care îşi bate soţia în faţa copilului să rămână deputat în Parlamentul României

Redacția

Legea care reglementează bacșișul, promulgată

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site