RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cinci cazuri de leșin în rândul elevelor din Pașcani în această săptămână

O elevă a Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani a fost transportată de două ori în decurs de o zi în Compartimentul de Primiri Urgență a Spitalului Municipal. Fata, elevă în clasa a XI-a, a necesitat asistență medicală pe fondul unor afecțiuni.

 De altfel, serviciul de urgență 112 a fost apelat de mai multe ori săptămâna aceasta în câteva școli din Pașcani. Cinci cazuri de leșin au fost înregistrate în rândul tinerelor eleve din școlile din municipiu. La majoritatea dintre ele diagnosticul pus a fost cel de spasmofilie. Motivele acestor stări sunt curele de slăbire drastice la care fetele recurg.

  

 Elevele sunt de la Colegiul „Mihail Sadoveanu”, Liceul Economic Nicolae Iorga” și Colegiul Tehnic „CF Unirea”. Tinerelor li s-a administrat calciu, apoi au putut pleca acasă.

 Slaba oxigenare a creierului prin scăderea fluxului sangvin este ceea ce provoacă leşinul, o problemă caracterizată prin pierderea cunoştinţei pentru câteva momente.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Related posts

Festival Folcloric de Datini şi Obiceiuri de Iarnă la Tătăruşi

Ema Roman

Efectele transformării în spital de urgență: medic epidemiolog la Spitalul Municipal

Oana Cordoneanu

Locuitorii din Sodomeni către administrația locală -” Cereți firmei care a executat lucrări pe domeniul public să aducă drumul la starea inițială!”

Carmen Bălăceanu
Încarcă...