NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Barajul Lunca, o investiție fără viitor? Autoritățile implicate s-au întâlnit astăzi la Pașcani. 300 milioane lei în următorii trei ani și investiția este gata

Întâlnire pentru continuarea lucrărilor la Barajul Lunca, astăzi la Primăria Pașcani. La discuții au participat reprezentanți de la Administrația Bazinală și Serviciul Hidrotehnic Bacău, de la firma care a executat lucrările la acest obiectiv – Construcții Hidrotehnice și Hidroelectrica Piatra Neamț.

De asemenea au mai fost prezenți deputatul Neculai Rățoi, Petrică Dascălu directorul Sistemului Hidrotehnic Pașcani și primarul Dumitru Pantazi. Scopul întâlnirii a fost acela de a se găsi soluții pentru continuarea lucrărilor la acest obiectiv. Deputatul Neculai Rățoi a subliniat faptul că în termen de două săptămâni de zile acestea trebuie identificate astfel încât împreună cu reprezentanții ministerelor, care asigură finanțarea investiției, să se identifice cele mai bune variante.„S-a discutat și la București despre acest obiectiv, la nivel de ministere. Cu toții trebuie să gasim o soluție. Peste două săptămâni va avea loc o nouă întâlnire ce poate fi decisivă. Nu se poate să fie împărțită lucrarea, trebuie să existe un singur stăpân. Astăzi la întâlnire s-a discutat despre sumele necesare și planul de viitor”, ne-a declarat deputatul Neculai Rățoi.

Cei prezenți la această întâlnire păreau sceptici în ceea ce privește continuarea investiției. Nici unul nu a dorit să facă declarații la ieșirea din Primărie, deși printre ei se aflau membri din conducerea instituțiilor implicate în acest obiectiv. Unul din motive ar fi răspunsul primit de primarul Dumitru Pantazi la întâlnirea de la București, de acum două zile. Edilul local a aflat că Barajul Lunca este un obiectiv pentru care nu se justifică finanțarea pentru finalizarea lucrărilor. De aceea acum se merge pe varianta unui parteneriat între mai multe ministere.    

Soluția cea mai simplă, desprinsă din discuțiile de astăzi, ar fi ca Guvernul să suporte costurile finale ale investiției. Ar fi vorba de câte 100 de milioane de lei anual în perioada 2014-2017. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Strada Fericirii blocată ieri noapte din cauza viscolului

Marius Parteni

A treia etapa a dezinsecției și a deratizării

Ema Roman

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia.

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site