NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Chiar dacă nu reprezintă o urgență, pășcănenii preferă să vină la CPU

Pășcănenii preferă să meargă la urgență, nu la medicul de familie. Aceasta este concluzia la care au ajuns cadrele medicale din Spitalul Municipal după ce, numărul prezentărilor în unitatea sanitară, în ultimii ani, a cunoscut o creştere semnificativă.

Din păcate, medicii au constatat că nu toate cazurile sunt de competenţa lor. Cadrele medicale  spun că, de multe ori, persoanele care apelează la ei nu reprezintă cazuri de urgență, însă cetățenilor le este mai la îndemână să se prezinte la spital decât la medicul de familie. În acest fel, nu doar că se înghesuie pe holuri, de multe ori sunt agresivi și cer prioritate în fața cazurilor urgente, dar și îngrădesc posibilitatea cadrelor medicale de a se ocupa de cazurile grave. O problemă ar fi și cu sistemul de asistenţă primară, pentru că după o anumită oră acesta nu funcţionează. Noaptea nu este asistenţă primară, în weekend și de sărbători la fel. Şi atunci singurul sistem deschis permanent este cel de urgenţe. Un alt motiv pentru care nu au mai apelat la medicul de familie este necesitatea unei programări telefonice prealabile pentru o consultație.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Pesticidele care omoară albinele în România, interzise de Comisia Europeană

Redacția

Două persoane au încercat să se sinucidă în ultimele 24 ore

Răzvan Grecu

Lecţia de viaţă predată de două copile din Ruginoasa care au dus la Poliţie un portofel cu bani: “Pe noi familia aşa ne-a învăţat”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site