NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Cele mai simple activități și modalități de joacă pentru copii, pentru distracția lor în fiecare zi

Se încălzește zi de zi și este sezonul perfect pentru copii de a se juca afară. Cred că mulți părinți se gândesc unde să-și plimbe copiii, la aer curat. Unii decid să meargă în parc, la Gradina Botanică sau în diferite locuri în natură: la pădure, la munte, la pescuit, etc.

Cea mai bună alegere în opinia multor părinți, pentru distracția de zi cu zi a copiilor, este în curtea casei. Există o serie de activități, pe care copiii le pot face în apropierea casei și care le stimulează în mod natural abilitățile motorii – deosebit de importante pentru dezvoltarea lor.

Copiii nu trebuie să ducă un mod de viață sedentar în copilărie, ei au nevoie de mișcare și de aer curat. Ei folosesc abilitățile motorii când se plimbă pe jos, când aleargă, sar, etc. Pe scurt, când își mișcă mai mult corpul, abilitățile motorii se dezvoltă și îi ajută pe copii să se dezvolte armonios.

Potrivit unor statistici, numărul copiilor care se joacă acasă este aproximativ de două ori mai mare decât al celor care se joacă în parc. Până la vârsta școlară, joaca cu diferite jucării este considerată cea mai frecventă formă de distracție la copii. La elevi însă s-a observat preferința pentru jocurile pe computere, tablete ori telefoane mobile.

Advertisements
  

În ceea ce privește locurile de joacă, acestea se află de asemenea pe lista preferințelor copiilor, în special cele moderne de la WaterBoyz, cum sunt cele prezentate aici.

Sărituri, alergare, mers pe jos și cățărat în copaci

Copiii au tendința de a face tot felul de giumbușlucuri pentru a se distra și pentru a se bucura de viață. Ei fac sărituri, aleargă, se cațără în copaci, experimentează și își asumă riscuri fără teamă. Mediul în care se află trebuie să le permită acest lucru și să le ofere provocări sigure și desigur adecvate vârstei. Părinții trebuie să se ocupe de a asta, să le asigure condiții de joacă și distracție, unde să-și consume energia.

De exemplu, trambulinele elastice sunt perfecte pentru copii, pentru a face sărituri și a-și dezvolta o serie de abilități fizice și psihice. Prin săriturile pe trambulină, copiii își dezvoltă funcțiile motorii, echilibrul, musculatura, își consolidează articulațiile și sănătatea.  

Leagănul din curte este cu siguranță un accesoriu de grădină foarte distractiv pentru copii. Părinții pot instala un leagăn tradițional, cum poate au avut și ei în copilăria lor. Orice copil va fi foarte fericit să-și petreacă timpul jucându-se într-un leagăn, care este doar al lui.

Muzică, dans, cântat

Și aceste activități sunt distractive pentru copii, le dezvoltă abilitățile de limbaj, mișcare, ascultare, etc. Dansul îi ajută pe copii să-și dezvolte forța, flexibilitatea și capacitatea de concentrare.

Grădinăritul sau culesul de fructe de sezon

Copiii se pot bucura de soare, natură și aer curat prin aceste activități în vacanță, sau în timpul liber când merg la țară, la bunici. În acest mod ei fac mișcare, se joacă și se bucură de ceea ce le oferă viața la țară: animale, păsări de curte, flori, fructe de sezon, etc.

Alte activități pentru copii

Printre cele mai populare activități specifice copilăriei se numără și jocul de badminton, care dezvoltă caracterul și condiția fizică a copiilor, îi motivează să facă mișcare și să învețe să devină mai ambițioși și mai competitivi.

Mersul cu bicicleta sau săritul corzii sunt sporturi distractive pentru copii. Acestea dezvoltă abilitățile fizice și cognitive, condiția fizică, musculatura, capacitatea de atenție și concentrare.

Advertisements

Jocul de-a v-ați ascunselea este distractiv pentru copii și ajută la dezvoltarea condiției fizice, a abilităților motorii și cognitive. De asemenea, copiii își dezvoltă și abilitățile sociale sau cele de lucru în echipă.

O altă activitate interesantă este pescuitul, care se poate practica împreună cu prietenii sau cu familia.

Advertisements
Advertisements

Related posts

O adolescentă de 14 ani din Pașcani a ajuns în finala “Belgium’s Got Talent”.Cum a cantat melodia lui Adele, “Rolling in the deep” (Video)

Redacția

Top 10 filme de artă franţuzeşti pe care orice cinefil ar trebui să le vadă

Redacția

Ionuţ Dolănescu are COVID-19: „Am fost sceptic, dar iată că acest virus există”

Redacția
Încarcă...