NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Modificări în gărzile de la Spitalul de Copii din Iași

La Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, începând cu data de 1 aprilie, vor fi transformate două linii de gardă: garda de chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă va fi transformată din linie de gardă prin chemare de la domiciliu în linie de gardă continuă, iar garda de la ORL va fi transformată din linie de gardă continuă în gardă cu chemare de la domiciliu. 

Modificarea liniei de gardă de la ORL vine după o analiză a cazurilor rezolvate în ultimii ani, de unde a rezultat o incidenţă foarte scăzută, nefiind justificată din punct de vedere medical şi financiar garda continuă. În anul 2019 au fost 14 cazuri rezolvate în gardă, iar în 2020 au fost doar 8 pacienţi care aveau blocat un corp străin în căile respiratorii şi care reprezentau o urgenţă medico-chirurgicală. În schimb, odată cu înfiinţarea Secţiei de chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă cu 30 de paturi, garda cu chemare de la domiciliu va fi înlocuită de gardă continuă.

„Medicii care oferă la momentul actual servicii medicale pentru acest tip de patologie nu pot răspunde tuturor solicitărilor ce apar în afara programului de lucru. Se menţionează că cel mai frecvent aceste cazuri se prezintă în gardă şi necesită adesea intervenţii chirurgicale care se pot prelungi şi până la 12 ore. În gardă pot fi cooptaţi şi medici care nu sunt angajaţi în unitate, dar care sunt confirmaţi prin ordin al ministrului Sănătăţii în specialitatea chirurgie plastică-microchirurgie reconstructive”, se explică în referatul de aprobare.

ziaruldeiasi.ro

  
Advertisements

Related posts

Iată tramvaiul modernizat la Paşcani care va circula în Iași (GALERIE FOTO)

Redacția

Doctorii tineri fug de posturile rurale. Opt comune din judeţul Iași au acum deficit de medici de familie și va fi şi mai rău

Redacția

BRAVO! Au luat media 10 la bac. Toţi vor să studieze în continuare în ţară

Redacția
Încarcă...