RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ceai de oregano pentru durere în gât, gripă și sinusuri afectate

Cel mai adesea iarna ne doare în gât, avem sinusurile infectate şi răcim. Medicamentele sunt de folos oricui, dar până la ele avem remediile naturiste. Astăzi îţi prezentăm un ceai pentru durere în gât, simptome de gripă şi sinusuri infectate.

Ştii din ce se face? Dintr-un condiment folosit în bucătărie, şi anume oregano. Această plantă face parte dn familia mentei şi e folosită de foarte mulţi ani pentru tratarea durerii de stomac, a indigestei şi chiar şi a răcelilor. Datorită ingredientului activ numit carvacrol, ceaiul poate să contracareze efectul bacteriilor şi fungilor patogeni. Conform studiilor făcute în domeniu, uleiul de oregano are proprietăţi antibacteriane împotriva a 5 speci de bacterii dăunătoare, inclusiv E.coli.

Oregano – Condimentul minune din bucătărie

Cele două uleiuri volatile din oregano, carvacrolul şi timolul, lupta şi cu bacteriile, şi cu virusurile. Poate de aceea pot calma stomacul şi trata indigestia, prin stimularea fluxului de sânge. Mai mult, oregano reduce senzaţia de greaţă, scade temperatura şi te scapă de diaree.
Mai trebuie adăugat că se fac studii pentru a se vedea dacă oregano poate preveni apariţia cancerului.

Ceai de oregano împotriva durerii din gât

Pentru a trata sinusurile infectate şi durerea pe care o resimţi în gât, ai nevoie de un ceai de oregano. Prepară-l după reţeta de mai jos.
Este foarte simplu. Lasă la infuzat 3 frunze de oregano proaspete, timp de 5 minute. Cana să fie clasică, de 200-250 ml. Dacă ţi se pare că e prea amar pentru gustul tău, în ceaiul de oregano pune puţin zahăr. Se bea fierbinte. Ideal ar fi să pui miere de albine organică.
Acelaşi ceai, făcut la fel, e bun şi pentru aplicarea pe piele, ca să tratezi acneea, sau pe scalp, ca să scapi de mătreaţă.

  

Ceaiul de oregano conţine vitamine, minerale, acizi graşi omega şi triptofan. Datorită acestora, ne întăreşte sistemul imunitar şi tratează balonarea, oboseala, durerile de cap, astmul şi durerile de dinţi ori gingivale.

bzi

Related posts

Siropul de păpădie, un medicament natural considerat o comoară

Redacția

Virgil Musta: Nu vor exista zero riscuri în cazul trimiterii copiilor la școală. Care este soluția

Redacția

Bărbat căzut în stradă, preluat de un echipaj de la Ambulanță

Marius Parteni
Încarcă...