NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Ce trebuie să știe milioanele de pensionari care își vor primi pensia pe card în 2019

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că vrea ca statul să nu mai dea 600 de milioane lei anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română. Astfel, de la anul pensia nu va mai fi adusă de poştaş, ci va fi virată ‎pe card. Măsura va afecta aproximativ 3,2 milioane de pensionari. Aceștia se vor adăuga celor 2,17 milioane pensionari care își încasează pensiile în conturi bancare.

 

Există o veste bună și câteva vești proaste. Vestea bună este că livrarea pensiilor se va putea face la orice bancă aleasă de beneficiarul drepturilor. Una dintre veștile proaste este că în prezent costurile aferente, respectiv comisioanele și taxele aferente cardurilor și conturilor curente pentru pensii diferă în proporție de 1 la 10, în funcție de bancă. În consecință, pensionarul va trebui să se gândească foarte bine ce instituție bancară alege pentru a evita nemulțumirile ulterioare.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Un sfert din angajaţii români şi-au pierdut locul de muncă sau au fost trimişi în şomaj tehnic

Redacția

Jocurile de noroc online vor intra în legalitate

Redacția

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: Nu luăm în calcul tăieri de salarii și pensii. Ce spune despre restructurare în sectorul bugetar

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site