RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ce spune Ludovic Orban despre posibilitatea îngheţării anului şcolar

Ludovic Orban a făcut anunțul cel mai așteptat de toți elevii din România. Premierul a vorbit, duminică seara, la RTV. despre înghețarea anului școlar. Oficialul a declarat că nu se pune problema înghețării anului școlar, lucru pe care l-a anunțat și ministrul Educației, în urmă cu câteva zile. Mai mult, acesta a declarat că profesorii nu vor intra în șomaj tehnic.

”N-a existat nicio discuție pe tema șomajului tehnic la cadrele didactice, a spus premierul. Profesorii să țină orele prin toate mijloacele, online, și să-și facă treaba, astfel încât să nu fie înghețat anul școlar. Nu avem în vedere această soluție (înghețarea anului școlar-n.red.)”, a adăugat Ludovic Orban.

Ce a spus ministrul Educației
„Suntem într-o situație dificilă. Întreaga societate românească trece printr-o perioadă grea. Nu ne-am mai confruntat cu un astfel de eveniment atât de greu. Nu vedeți cât de repede se extinde situația aceasta a pandemiei. Cred că și educația reprezintă, în aceste momente, un sector în care lucrurile nu stau tocmai bine pentru că școlile și universitățile și-au prelungit cursurile.

Sub nicio formă nu se pune problema înghețării anului școlar. Dacă ne uităm și la celelalte sisteme de educație din UE, vedem că nicăieri nu s-a luat o astfel de măsură”, a spus ministrul Educației.

  

Când se întorc elevii la școală
„Am spus foarte clar că până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii, nu e cazul să revenim la cursuri. În această perioadă trebuie să ne preocupe în mod special sănătatea tuturor”, a adăugat Monica Anisie.

BZI

Related posts

Prezență de peste 95% la simularea Evaluării naționale, la Iași

Redacția

Hora fericirii la Școala Specială din Pașcani! Copiii l-au primit pe Moș Crăciun

Ema Roman

Ce teze se dau în anul şcolar 2012 – 2013

Redacția
Încarcă...