RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ce au descoperit inspectorii ANPC în piscinele de pe litoral: clor în cantităţi industriale şi bacterii rezistente la antibiotice

Distracţia la piscină poate fi periculoasă. O dovedeşte o razie a comisarilor de la Protecția Consumatorului la 25 de bazine de pe litoral şi din deltă. În cele mai multe au găsit clor în cantităţi industriale. Într-una însă, o bacterie foarte periculoasă, rezistentă la antibiotice, pioceanicul.

Cea mai gravă situaţie a fost descoperită în bazinele unui complex cunoscut din Murighiol. O bacterie periculoasă -Piocianicul- pune în pericol turiştii. Bacteria poate provoca pneumonie şi infecţii ale sângelui. “Depăşită de nouă ori, lucru care amplifică şi mai mult situaţia şi din acest motiv mă surprinde faptul că nu s-a intervenit în mod imediat şi prompt de către reprezentanţii DSP”, a declarat Sorin Susanu, comisar şef ANPC.

Inspectorii au inchis bazinul pentru şase luni si au amendat firma cu 35.000 lei. Doar că patronul complexului nu s a lăsat. “În mod absolut inexplicabil şi surprinzător agentul economic a reuşit după o discuţie telefonică cu reprezentanţii DSP Tulcea, să obţină un nou buletin de analiză în care valorile să fie conforme”, a mai precizat Sorin Susanu, comisar şef ANPC.

Principala problemă descoperită in toate celelalte piscine au fost cantităţile prea mari de clor din apă. Şi activitatea acestor unităţi a fost oprită temporar.

  

O piscină din stațiunea Mamaia, este închisă de o lună după ce o fetiță de 5 ani si-a prins mana in tubul de absortie al bazinului. Polițiștii fac în continuare audieri în dosarul penal deschis sub aspectul săvârșirii infracţiunii de vătămare corporală din culpa. În acest caz vinovaţii ar putea plăti şi daune materiale, dacă părinții vor depune plângere şi au certificat medico-legal.

observatornews.ro

Related posts

Iași, tot pe locul al doilea după București, în ciuda numărului mic de cazuri noi de COVID

Redacția

Nu trece zi fără victime ale agresiunilor fizice care ajung la Spitalul Municipal Paşcani

Ema Roman

Expert în sănătate publică: „Românii care vor muri în ianuarie vor muri din cauza măsurilor luate acum, în decembrie”

Redacția
Încarcă...