NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Caz dramatic în Suceava: O tânără a cărei familie a refuzat transfuzia de sânge din motive religioase a murit la spital

O tânără în vârstă de 19 ani dintr-o comună suceveană, care a suferit în 5 noiembrie un accident feroviar şi a fost internată în Spitalul Judeţean Suceava, a murit, joi, în condiţiile în care nu a putut fi operată întrucât familia ei, din cultul Martorii lui Iehova, nu a fost de acord cu transfuzia de sânge.

  

 

Accidentul a avut loc în 5 noiembrie, în comuna suceveană Ciprian Porumbescu, după ce maşina în care se afla tânăra a rămas blocată pe calea ferată şi a fost lovită de locomotiva unui tren. În urma impactului, fata a fost rănită grav, având un traumatism cranio-cerebral, cu edem, fracturi costale care au afectat plămânul stâng, dar şi fracturi de femur la ambele picioare.

Pacienta a fost stabilizată, i-a fost indusă coma şi ar fi urmat să fie supusă unei intervenţii chirurgicale, dar aceasta nu s-a putut face întrucât era necesară transfuzia de sânge cu care familia tinerei, din cultul Martorii lui Iehova, nu a fost de acord.

Surse din conducerea Spitalului Judeţean Suceava au declarat că familia nu se opunea intervenţiei chirurgicale, ci doar transfuziei de sânge, iar pentru că invocă dreptul la autodeterminare religioasă medicii suceveni au căutat soluţii, inclusiv juridice, pentru a putea face operaţia.

Advertisements
Advertisements

Citește articolul integral pe MediaFax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Anunţ/Publicaţie de vânzare

Redacția

S.C. angajează confecționere

Redacția

De unde provine mitul conform căruia pisicile au nouă vieți

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site