RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Casa Albă critică vizita efectuată de Viktor Orban în China

Sursa foto: Pedro Pardo / AFP

Statele Unite sunt „preocupate” de vizita premierului ungar Viktor Orban în China şi consideră că este „nu constructivă” pentru eforturile de a realiza o „pace justă” în Ucraina, a declarat luni un purtător de cuvânt al Casei Albe, notează AFP, transmite Agerpres.

Această călătorie „cu siguranţă nu pare a fi constructivă pentru ceea ce trebuie făcut în Ucraina şi pentru eforturile vizând a se ajunge la o pace justă”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe.

  

Viktor Orban, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială prin rotaţie a Uniunii Europene, s-a aflat luni la Beijing pentru o vizită neanunţată în cadrul „misiunii sale de pace”, care nu a fost asumată de restul UE şi în cadrul căreia s-a întâlnit săptămâna trecută, la Moscova, cu preşedintele rus Vladimir Putin şi, la Kiev, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Urmărește mai jos produ  » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Tragedie în Vinerea Mare, un tânăr a murit pe loc după ce s-a înfipt cu mașina într-un camion parcat

Redacția

Dacia: rezervările online au crescut cu 50% în primul trimestru

Redacția

Digi 24: Uriașa baterie de apă aflată la 600 de metri sub pământ, în Alpi. Ar putea oferi stabilitate rețelei energetice din toată Europa

Redacția
Încarcă...