RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Care este structura noului an şcolar. Tradiţional, clopoţelul sună pe 15 septembrie

Şcoala va începe pe data de 15 septembrie, iar şcolarii vor trebui să aştepte următoarea vacanţă de vară care va începe pe 19 iunie anul viitor. Elevii de clasa a XII-a vor termina cursurile pe 29 mai 2015, iar elevii de clasa a VIII-a pe 12 iunie 2015.

Primul semestru va începe cu 15 septembrie, într-o vineri şi se va termina pe 19 decembrie. În perioada 1 – 9 noiembrie 2014, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Vacanţa de iarnă va începe sâmbătă, 20 decembrie şi se va termina duminică, 4 ianuarie 2015. Va urma apoi o altă perioadă în care se va merge la şcoală, între 5 şi 30 ianuarie, apoi va urma o altă vacanţă, cea intersemestrială.

Aceasta va începe pe 31 ianuarie şi se va termina pe 8 februarie. Semestrul al II-lea va ţine de pe data de 9 februarie până pe 10 aprilie, cu vacanţa de primăvară cuprinsă între 11 şi 19 aprilie. Urmează de pe 20 aprilie până pe 19 iunie frecventarea cursurilor, apoi vancaţa de vară, care va ţine până pe 13 septembrie. În zilele libere prevăzute de lege nu se organizează cursuri, iar unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor marca prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie, Ziua internaţională a educaţiei şi ziua de 5 iunie, Ziua învăţătorului, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar.

  

Săptămâna 6-10 aprilie 2015, din semestrul al doilea, este săptămâna dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, program cu un orar specific. Tezele din semestrul I se vor susţin până la data de 19 decembrie 2014, iar tezele din semestrul al II-lea se vor susţine până la data de 22 mai 2015. Pentru clasele din învăţământul profesional, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare.

Pentru învăţământul special, clasele a IX-a şi a a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologică, durata cursurilor este de 37 de săptămâni, adică 181 de zile. Pentru învăţământul postliceal, şcoală postliceală şi şcoală de maiştri, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ, în vigoare. În final, stagiile de pregătire practică pentru care au optat absolvenţii ciclului inferior al liceului, filiera tehnologică, cuprind 720 de ore care se desfăşoară în perioada propusă de unitatea de învăţământ organizatoare şi aprobată de inspectoratul şcolar, conform structurii anului şcolar, cu respectarea vacanţelor.

sursa ziaruldeiasi.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Moș Crăciun primit de copiii de la Centrul de Zi din Heleșteni

Ema Roman

Fructe și legume donate copiilor speciali din Pașcani

Irina Gherasim

Târgu Frumos – Atelier de teatru interactiv, la Casa de Cultură

Carmen Bălăceanu
Încarcă...