RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Canicula îi bagă în spital pe pășcăneni

Vremea caniculară este greu de suportat de o mare categorie de oameni. Din cauza temperaturilor ridicate, persoanele care prezintă afecţiuni cardiovasculare riscă, agravarea bolilor de inimă şi a hipertensiunii arteriale.

 

În această perioadă, mai mulți pășcăneni au cerut ajutorul echipajelor Serviciului de Ambulanță Pașcani. Conform medicului Petronela Luca, ambulanțierii au fost solicitați să intervină la aproximativ 30 de cazuri, cu 10 mai multe decât într-o zi obișnuită. Pacienții au fost transportați la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, unde au primit îngrijiri de specialitate.

  

Pe perioada caniculei, la Substația Pașcani au fost în jur de 25-30 solicitări pe o tura de 12 ore, față de o zi normală când sunt în jur de 15-20 de solicitări. Au predominat pacienții cardiaci, cei cu hipertensiune, care au făcut atacuri vasculare cerebrale ischemice sau hemoragice, sincope, lipotimii in strada, puține față de alți ani. Zilele trecute a fost un caz, o batranica de 64 de ani care a căzut în stradă. Ea era stabilă hemodinamic și respirator și a fost transportată la Spitalul Municipal Pașcani”, a declarat Petronela Luca, medic la Serviciul de Ambulanță Pașcani.

Medicul face și câteva recomandări pentru a trece mai ușor peste caniculă: „Recomandăm oamenilor sa incerce sa nu iasă din casă la ora caniculară, în jurul prânzului când soarele bate mai tare, iar dacă sunt nevoiți să poarte haine subțiri de bumbac ,culori deschise, pălării pe cap să aibă o sticluță cu apă mereu la îndemână, să nu consume băuturi alcoolice, nici dulciuri, să își ia tratamentul prescris de medicul de familie sau de specialist”, a precizat aceasta.

Reamintim faptul că, la sfârşitul lunii iunie, un bărbat din Paşcani a decedat, după ce i s-a făcut rău din cauza căldurii.

Related posts

Liviu Dragnea diagnosticat cu COVID-19. Fostul lider PSD a fost transferat la Spitalul Penitenciar Jilava

Redacția

DSU a început să emită mesaje RO-Alert în zonele cu rată mare de răspândire coronavirusului

Redacția

Încă o zi cu creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus în România. 21 de persoane au murit în 24 de ore

Redacția
Încarcă...