NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Când sunt cei mai contagioși cei care se îmbolnăvesc cu COVID-19

Ultimele date descoperite de americani arată că noul coronavirus a creat o pandemie tocmai pentru că are această abilitate de a se transmite cât timp stă „ascuns“ în organism.

Din datele prezentate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA reiese acest amănunt alarmant.

„Cei care se îmbolnăvesc cu COVID-19 sunt cel mai contagioşi, cu două, trei zile, înainte de a dezvolta simptome“, a explicat doctorul Roger Shapiro, profesor de imunologie şi de boli virale la Harvard.

„Odată ce îţi apar simptomele bolii, devii mai puţin contagios“, a continuat doctorul Shapiro.

Această descoperire a americanilor e confirmată şi de un studiu realizat în Taiwan. Aici, s-a văzut că oamenii au luat virusul mult mai uşor de la cineva care se afla în primele cinci zile ale perioadei de infectare.

Acelaşi studiu a arătat că nimeni nu s-a îmbolnăvit, atunci când a intrat în contact cu un pacient COVID-19, care avea boala de şase zile sau mai mult.

ziarul de iasi

Advertisements

Related posts

Vești bune de la Spitalul Municipal de Urgență! Au fost achiziționate trei aparate de ventilat! Niciun caz de Covid 19 în ultimele zile!

Răzvan Grecu

Copii născuți de Crăciun: La maternitatea Spitalului Municipal Pașcani, șapte bebeluși au luminat viața și sărbătorile părinților

Oana Cordoneanu

Afaceristă din Suceava infectată cu COVID-19, la Terapie Intensivă la Iaşi

Redacția
Încarcă...