RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Campionul care vorbește cu apa / Drumul lung bătut cu brațele în 47, 58 de secunde

Un adolescent de 17 ani a reparat pentru o clipă busola stricată din sportul și din societatea românească, indicând corect nordul: Nu există scurtături între două puncte unite de o linie dreaptă de 100 de metri dintr-un bazin de înot.

Distanța poate fi parcursă în 47, 58 de secunde doar după sute sau poate mii de kilometri bătuți cu brațele, numai după ani grei de antrenament și numai dacă în loc de apă umpleți bazinul cu un ocean de pasiune.

În marile competiții nu poți fura chiar atât de ușor munca altuia și nici nu te poate declara partidul dublu Campion Mondial la 100 și la 200 de metri liber. Există scurtături și în sport, desigur, poți ciupi fracțiuni de secundă dar, și aici, copilul care vorbește cu apa a învățat bine lecția de acasă, de la părinții lui. Mama noului campion mondial la înot a făcut cursuri antidoping, nu doar mâncare pregătită la trei dimineața.

Citiți încă o dată ce spune David Popovici despre el însuși, despre micul dejun luat în creierii nopții ca să înceapă antrenamentele la cinci dimineața, despre obsesia pentru mișcarea perfectă, despre orele petrecute în fața ecranului înghețat de tatăl său pentru a-i explica diferența între greșelile lui și geniul lui Michael Phelps (doar câteva sute de ore de antrenament),

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Urs lovit de o mașină în județul Sibiu /  A fost emis mesaj RO-Alert, autoritățile mnu știu dacă animalul era singur

Redacția

Patru bărbați au murit în timp ce se aflau la pescuit

Redacția

Arsenal a învins liderul Liverpool în Premier League

Redacția
Încarcă...