RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EvenimentPoliție

Câini polițiști, prezentări și ateliere dedicate în special copiilor, la Palas Mall Iași, de Ziua Poliției Române (foto)

Peste 2.000 de persoane prezente la Ziua Poliției Române, la Palas Mall Iași.

Poliția Română este sărbătorită în fiecare an la data de 25 martie.

Anul acesta, Poliția Română împlinește 202 ani de la prima atestare documentară.

Cu acest prilej, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Iași au organizat ieri, 24 martie a.c., un eveniment de tradiție, la Palas Mall din municipiul Iași, însumând o serie de prezentări și ateliere, dedicate în special copiilor.

  

Cei prezenți au făcut cunoștință cu polițiștii mai multor structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Iași care le-au prezentat în cadrul atelierelor respective, principalele activități desfășurate zilnic, mijloace tehnice din dotarea poliției și echipamente de autoapărare, dar și o selecție de arme folosite în misiuni.

De asemenea, participanții au putut vedea câteva dintre autospecialele de poliție.

Un alt moment a fost cel al exercițiilor demonstrative făcute de câinii polițiști, spre marea încântare a celor mici.

De asemenea, aceștia au fost invitați să parcurgă câteva reguli de circulație, pe covorul rutier, special conceput pentru familiarizarea cu cele mai importante reguli de circulație, iar adulții au avut ocazia de a testa ochelarii care simulează consumul de alcool și droguri.

Au fost înmânate materiale informative și recomandări celor prezenți, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor, iar cu elevii claselor terminale au discutat despre profesia de polițist și despre unitățile de învățământ din M.A.I.

Pe parcursul activității, copiii au primit în semn de respect Diploma „Super Polițist” și materiale informative, iar pentru o amintire frumoasă, s-au fotografiat cu polițiștii și câinii polițiști, precum și cu autospecialele și motocicletele din dotarea polițiștilor.

Peste 2.000 de persoane au fost prezente la eveniment, fiind distribuite flyere cu recomandări preventive. Cei mici au primit insigne ,,Agent special de poliție”, yo-yo și brelocuri cu amprentă.

I.J.P. Iași

Related posts

Rechizite, jucării și dulciuri pentru copiii de la Școala Specială, în cadrul proiectului „Cutia cu surprize”

Redacția

Un păşcănean care şi-a ucis nepoata se află printre cei ce vor să beneficieze de legea recursului compensatoriu

Ema Roman

Prima zi de MixMusic Evo 2014 la Pașcani. Aproximativ 3.500 de persoane au participat pe Esplanadă la spectacol! Vezi pe cine a propus Daniel Buzdugan primar la Pașcani! (Video)

Redacția
Încarcă...