RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Medic rămas fără permis din cauza vitezei: 116 km/h la Moțca, în zonă de 50. „Mă grăbeam la fiul bolnav”. Poliţia nu l-a crezut, instanţa da

Un ieşean a rămas fără permis din cauza vitezei. A încercat în van să-i explice poliţistului că era vorba de un caz fortuit, permis de lege. Judecătorii s-au arătat mai înţelegător.

 Medic de profesie, Alexandru C. a fost oprit de poliţişti în august 2022, pe raza satului Boureni din comuna Moţca. Limita maximă admisă a vitezei era de 50 km/h, iar automobilul său se deplasa cu viteza de 116 km/h. Şoferul i-a explicat agentului că se deplasa de urgenţă spre Spitalul Judeţean Suceava pentru a-şi interna fiul. I-a arătat fişa de consultaţii şi fişa UPU în care erau prezentate investigaţiile medicale făcute fiului său, dar poliţistul a fost de neclintit. Şoferul a fost sancţionat cu un avertisment şi i s-a reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.

Conform legii, „caracterul contravenţional al faptei este înlăturat în cazul legitimei apărări, stării de necesitate, constrângerii fizice sau morale, cazului fortuit, iresponsabilităţii, beţiei involuntare complete, erorii de fapt, precum şi infirmităţii, dacă are legătură cu fapta săvârşită”. Alexandru C. a apreciat că situaţia în care se afla se încadra în prevederile legii, motiv pe care l-a şi invocat în contestaţia înaintată judecătorilor. „Fără a face alte discuţii, apreciate ca fiind de prisos, privitor la modul în fiecare părinte reacţionează în raport de problemele, mai ales de sănătate, ale unui fiu al său, instanţa reţine că petentul, în calitate de părinte responsabil, avea reprezentarea eventualelor efecte, ce puteau fi grave, ale unei eventuale întârzieri la prezentarea fiului său în faţa unui medic. În cauza de faţă, instanţa reţine ca fiind rezonabil a aprecia că starea de temere creată de simptomele copilului petentului a fost în măsură să-l determine să mărească viteza de deplasare, fiind necesară prezenţa sa cât mai urgentă la spital”, au apreciat magistraţii Judecătoriei Paşcani, după consultarea actelor medicale depuse de şofer la dosar.

Judecătorii au decis anularea în totalitate a procesului-verbal, pentru lipsa caracterului contravenţional al faptei. Sentinţa nu este definitivă, ea fiind contestată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean în faţa Tribunalului.https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/medic-ramas-fara-permis-din-cauza-vitezei-116-km-h-in-zona-de-50-a-ma-grabeam-la-fiul-bolnava-politia-nu-l-a-crezut-instanta-da–378199.html

  

Related posts

Când se bat un moped și un Renault, cine câștigă?

Alexandra Enea

Şapte familii de rromi căldărari, alungate din Paşcani, de către Poliţia Locală

Teona Gherasim

Percheziții de amploare în Iași. DIICOT a destructurat o grupare specializată în contrabanda cu țigări (Foto)

Redacția
Încarcă...