NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Cabinele de vot, obligatoriu în forma literelor U, V sau L. Ce alte decizii a mai anunţat Autoritatea Electorală

Urnele vor avea forma unui trunchi de piramidă pătratică cu latura superioară de 65 cm şi cea inferioară de 55 cm, şi un volum de 300-350 litri. Ce alte decizii a mai anunţat Autoritatea Electorală? 

 

Cabinele de vot din secţii trebuie să aibă forma literei U, V sau L, să nu fie mai grele de 25 kg, fanta practicată în capacul urnei pentru introducerea buletinelor de vot trebuie să aibă fix 23 cm, iar mânerele acesteia, o lungime de 12 cm.

  

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a stabilit în detaliu cum trebuie să arate secţiile de vot care vor fi deschise la alegerile parlamentare din 11 decembrie şi ce dotări trebuie să aibă. Conform hotărârii AEP, secţiile de vot trebuie să fie racordate la reţelele de utilităţi publice şi internet şi să beneficieze de rampe speciale pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor. Secţiile vor fi amenajate în clădiri aparţinând domeniului public, cu excepţia spitalelor şi ambulatoriilor de specialitate.

Spaţiile în care se amenajează secţii de vot nu vor putea fi utilizate pe 11 decembrie decât în procesul electoral. Va fi amenajată câte o cabină de vot la fiecare 300 de alegători, recomandându-se şi amenajarea în fiecare secţie a unei cabine pentru persoanele cu handicap locomotor. Laturile unei cabine de vot vor avea între 90 şi 100 cm, iar poliţa folosită pentru vot, o lăţime de 25-30 cm.

Cabinele de vot trebuie să cântărească între 5 şi 25 kg şi să fie suficient de rezistente pentru a putea fi utilizate timp de 12-15 ani. După vot, cabinele vor fi depozitate la sedile primăriilor sau altor instituţii publice, recomandându-se să fie pliabile, pentru a ocupa mai puţin loc.

Urnele de vot vor avea forma unui trunchi de piramidă pătratică, cu latura superioară de 65 cm, iar cea inferioară de 55 cm, şi un volum util de 300-350 litri. Greutatea urnelor trebuie să fie cuprinsă între 0,5 şi 10 kg. Urnele vor fi amplasate la o distanţă de 1,5 metri de intrarea în cabinele de vot.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Mic dejun de un milion de euro pentru parlamentari

Redacția

Schimbări în PP DD Pașcani: Ciprian Florescu va fi noul președinte!

Răzvan Grecu

Ministrul Rovana Plumb a fost ales, la Iași, președintele Organizației Femeilor Social Democrate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site