NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Bursele sociale și de merit au fost dublate. PSD și-a adus aminte de elevi, de când este în opoziție

Consilierii PSD Pașcani și-au adus subit aminte de elevii școlilor din municipiu, după ce au trecut în opoziție. Astăzi, în ședința ordinară desfășurată on-line, aceștia au propus dublarea burselor socialE, de merit și de studiu, pe motiv că elevii au nevoie de tablete, din cauză faptului că orele se desfășoră on-line.

Propunerea este una asemănătoare cu cea din 2016, atunci când PNL a reușit să dubleze bursele. Acum bursa socială este de 60 lei, în timp ce cea de merit și de studiu este 120 lei. După adoptarea în unanimitate, a propunerii PSD de astăzi, o bursă socială va fi 120 lei, în timp ce ce una de merit și de studiu devine 240 lei.

În 2016, primarul Dumitru Pantazi a fost supărat că a fost adoptată o propunere de majorare a burselor făcută de PNL.

”De unde luăm banii ăştia? Avem bani? Aparent se lasă impresia că sunt bani. Noi am avut un buget aprobat, o listă de investiţii, dar anul acesta nu am derulat nimic. Toate investiţiile au fost continuate. Doresc să fiu întrebat când vin astfel de propuneri, pe viitor. Acum o să rămână aşa, dar pe viitor vreau să fiu consultat pentru că sunt ordonatorul principal de credite”, a spus enervat Dumitru Pantazi.

  

Acesta era răspunsul transmis în ședința din 29 noiembrie 2016 de către primarul Pantazi, directorului economic Angelica Labonțu.

Astăzi a propus dublarea burselor, de această dată din postura de consilier, aflat în opoziție. În lunile septembrie și octombrie fostul primar nu a convocat ședințe de Consiliu Local, astfel nu este cunoscut dacă ar fi susținut un asemenea proiect dacă câștiga un nou mandat.

Propunerea a trecut la vot, toți cei 17 consilieri validați fiind de acord cu dublarea burselor.

Primarul Marius Pintilie i-a transmis la început consilierului Dumitru Pantazi să inițieze un proiect de hotărâre, dar aleșii locali nu au ținut cont de acest aspect.

Inițial, consilierul PMP, Sorin Olariu, afiliat grupului PSD, a propus o majorare cu doar 30 de lei a burselor, însă ulterior a susținut propunerea social democraților de dublare, a acestora.

Advertisements

Related posts

ŞEDINŢĂ DE ÎNDATĂ : reprezentarea juridică , proiect european în faza de documentaţie (VIDEO)

Cătălin Cocoș

Klaus Iohannis: Nu voi prelungi starea de urgență. Din 15 mai se vor deschide saloanele de coafură, cabinetele stomatologice și muzeele

Redacția

Comunicat de presă Primăria Pașcani

Redacția
Încarcă...