NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Bursa Locurilor de Muncă la Pașcani: din 420 de participanți, doar 10 au fost angajați pe loc

Un număr de 32 de agenți economici au venit azi în incinta Casei de Cultură, pentru a-și prezenta ofertele de muncă, tuturor celor ce își doresc să lucreze.

 Electroputere VFU REMAR, Proinvest Group, Next Gen Comunications, Waincris, Kosarom și Avastar, sunt doar câteva dintre companiile care fac angajări în această perioadă. Reprezentanții acestora au stat de vorbă cu cei care s-au arătat interesați de ofertele pe care le-au propus agenții economici.

  

Au fost prezenți 32 de agenți economici care au venit cu o ofertă de 377 de locuri de muncă. Din totalul persoanelor participante la eveniment, adică 420, 292 au fost selectate în vederea încadrării, iar 10 persoane au obținut pe loc contract de muncă”, ne-a declarat Adriana Sîrghie, purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași.

Printre firmele prezente astăzi la bursă, a fost și West Moldavia, reprezentată de omul de afaceri Gelu Costăchescu, care vine an de an la acest eveniment, cu diverse oferte de muncă.

Menționăm că toți cei angajați pe loc  au studii medii sau doar opt clase, și vor lucra  pe posturi ca manipulant marfă, montator tâmplărie PVC, șofer și tâmplar universal. Șase dintre aceștia sunt muncitori necalificați.

Printre participanți a fost o tânără ce abia a terminat studiile postliceale și se afla pentru prima dată la Bursa Locurilor de Muncă. Aceasta a analizat ofertele, urmând ca mai apoi să inițieze o discuție cu reprezentantul companiei în cadrul căreia aspiră să lucreze.

 Situația este gravă, în condițiile în care numărul de șomeri este mult  mai mare decât ceea ce s-a putut constata azi la bursă. Astfel că, luna trecută, în municipiul nostru, „au fost înregistrare 660 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dintre care 265 femei iar ponderea șomerilor în populația stabilă a fost de 2,31%”, după cum a mai spus Adriana Sîrghie.

Cei cu studii superioare nu au avut noroc să fie angajați astăzi, în ciuda faptului că ofertele au fost numeroase. S-au căutat: consilier juridic, director de vânzări, asistenți manager, economiști, multe posturi de ingineri și specialiști marketing. Cu toate acestea, câțiva și-au lăsat CV-urile urmând să aștepte să fie chemați la interviuri de angajare.

În final, putem spune că mulți dintre cei prezenți păreau dezorientați, în timp ce alții, care știau exact ce vor, n-au pierdut vremea și au mers să vorbească cu angajatorii.

 

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Începe o noua campanie de împaduriri în Iași

Redacția

O durere în piept poate fi un semnal să vă prezentaţi la medic

Redacția

Călugării și călugărițele din mănăstiri cad în depresie și se internează la Psihiatrie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site