NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Grevă generală în administrația publică, pe 30 aprilie

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia (FNSA) a decis, dupa analiza rezultatului intalnirii de ieri cu reprezentantii Guvernului Romaniei, organizarea unei greve generale de o zi, in data de 30 aprilie, informeaza federatia in cadrul unui comunicat de presa. O alta decizie a FNSA vizeaza declansarea, in a doua parte a anului, a unei greve pe termen nelimitat in administratia publica.

 „Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA), intrunita in sedinta Biroului federal pentru a analiza rezultatul intalnirii cu reprezentantii Guvernului Romaniei din data de 23 aprilie 2015, pe marginea revendicarilor salariatilor din administratia publica locala, constatand ca Guvernul Romaniei a dat dovada de aceeasi indiferenta fata de acestia, a hotarat urmatoarele:

 

  
1. Organizarea in data de 30 aprilie 2015 a grevei generale de o zi in administratia publica locala din Romania;

2. Organizarea unui miting la Bucuresti, in data de 27 mai 2015, la care sa participe minimum 3.000 de membri de sindicat;

3. Demararea procedurilor pentru strangerea de semnaturi in vederea declansarii grevei generale pe termen nelimitat in administratia publica locala din Romania, in a doua parte a anului 2015″, se mentioneaza in documentul citat.

Salariatii din administratia publica solicitareglementarea si liberalizarea acordarii, incepand cu anul 2015, a tichetelor de masa sau a normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala, in limita bugetelor locale aprobate prin hotarari de consiliu, in masura in care aceste institutii realizeaza si sunt finantate partial si din venituri proprii; cresteri salariale si pentru salariatii din administratia publica locala din Romania sau aplicarea, incepand cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.
 
Citește și: {loadposition articlescategoryload}
 
www.bzi.ro
 
Advertisements

Related posts

Revolta pășcănenilor din blocul V6-7. Au descoperit pe cont propriu case branșate la conducta blocului

Răzvan Grecu

Românii vor primi mai mulți bani dacă duc mașina la „Rabla”

Redacția

Cea mai mare investiţie din bani publici, barajul de la Lunca Paşcani, înfundată în hârţogăraie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site