NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii locali îi duc cu vorba pe procurorii DNA: s-au făcut că nu ştiu care este prejudiciul în cazul AgroComplex (DOC)

Aleşii locali îi ţin în aşteptare pe procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Deşi, aceştia au cerut încă din data de 17 martie Consiliului Local să răspundă dacă se constituie sau nu parte civilă în dosarul AgroComplex, aleşii locali nu au dat niciun răspuns pe această temă astăzi.

 Viceprimarul Axinte a explicat în plen că el nu este jurist de profesie şi nu ştie cum să interpreteze cele solicitate de către procurori. Acesta a mai adăugat că nu ştie care este prejudiciul şi dacă există, cu toate că a recunoscut că municipalitatea este parte într-un proces civil la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care are ca obiect tocmai acest prejudiciu.

Conform actelor din dosarul amintit, municipalitatea solicită de la AgroComplex suma de 2,5 milioane de lei , în acest sens Consiliul Local angajând în anul 2013 un avocat, astfel că, evident cunoaşte ce prejudiciu există în dosar.

  

De altfel, consiliera Diana Acsinte a atras atenţia că trebuie să se voteze în cunoştinţă de cauză deoarece în urmă cu un an s-a votat expertiza financiar contabilă prin care datoriile firmei primarului erau şterse.

"Trebuie să ştim ce votăm. Am mai luat noi la cunoştinţă de o expertiză şi acum tremurăm cu toţii", a atras atenţia consiliera liberală.

Până la urmă aleşii locali au hotărât să angajeze un avocat şi apoi să hotărască dacă se vor constitui parte civilă. Motivaţia principală a fost că sunt lipsiţi de asistenţă juridică ţinând cont că secretarul Mircea Zuzan nu se poate pronunţa pe această speţă deoarece este inculpat în ancheta DNA.

Curtea de Apel Iași

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Guvernul alocă municipiului Pașcani încă 2,3 milioane lei. Drumul banilor urmează să fie stabilit când primarul vine din concediu

Marius Parteni

Comunicat: APAVITAL nu impune societăţi care efectuează separări pe orizontală în condominii

Redacția

Clarificările solicitate de consilieri pentru a vota cinci concesionări de pe raza municipiului

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site