NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Bugetul și Lista de Investiții pe 2020. Primarul Pantazi:”Avem un buget generos”. Marius Pintilie:”Suntem plini de hârtii”!

Primarul Municipiului Pașcani a organizat astăzi o conferință de presă în care a prezentat proiectul de buget pentru anul 2020 și principalele obiective de investiții. Dumitru Pantazi a prezentat o serie de cifre cu privire la structura bugetului, despre care spune că ar avea acoperire. De partea cealaltă, liderul PNL Marius Pintilie a declarat că avem un buget pe hârtie.

După ani de zile, în care a stat departe de apariții publice în conferințe de presă, edilul local a stat astăzi de vorbă cu reprezentanții mass -media. Pantazi spune că bugetul anului 2020 este unul generos și anunță investiții din fonduri proprii, de peste 16 milioane lei.

Avem un buget generos, la partea de venituri creșterea este semnificativă. Sunt multe obiective de investiții ce trebuie să le realizăm”, a susținut Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pașcani.

Conform datelor prezentate, bugetul pentru investiții este de peste 16 milioane lei, de patru ori mai mult decât în 2019.Întrebat de unde va asigura finanțarea, în condițiile în care bugetul este creionat după cel din 2019, primarul a dat un răspuns sec:”Din surse proprii!”.

Opinia acestuia a fost combătută de liderul PNL Pașcani, într-o conferință de presă. Liberalul este de părere că bugetul de care vorbește edilul local, este unul pe hârtie.

Suntem plini de hârtii. De ani de zile vorbim despre studii, proiecte și documentații, fără nimic concret. Am votat un program de dezvoltare pentru perioada 2014-2020, pe care s-au plătit 90.000 lei, dar în zadar. Avem nevoie de lucruri concrete, clare, bine făcute”, a susținut Marius Pintilie.

Proiectul de buget pentru 2020 indică o valoare de aproximativ 68,4 milioane lei. Aici sunt cuprinse toate instituțiile subordonate. Pe lista de investiții se regăsesc proiecte cu o valoare de 25 milioane lei, 16 milioane din fonduri proprii, iar 8 din fonduri europene.

Multe din inițiativele propuse sunt studii de fezabilitate sau proiecte în vederea adoptării unor documentanții tehnice. Proiectul de buget și lista de investiții urmează să intre în dezbaterea Consiliului Local, cel mai probabil în jurul datei de 24 februarie.

loading...
Advertisements

Related posts

Furnizarea apei întreruptă în cartierul Aerodrom (p) și pe strada Renașterii din Pașcani

Redacția

Juristul Paul Apostol este singurul din Primărie care a acceptat să preia funcția de secretar

Marius Parteni

ULTIMA ORĂ! Județul Iași rămâne sub avertizare meteo COD GALBEN! Iată unde poți suna dacă întâmpini probleme

Redacția
Încarcă...