NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

BREAKING A murit Mihail Gorbaciov, ultimul președinte al URSS și cel care a pus capăt Războiului Rece/ Fostul lider sovietic avea 91 de ani și era internat într-un spital din Moscova

Mihail Gorbaciov, ultimul șef al Uniunii Sovietice, a murit marți seară, la vârsta de 91 de ani, transmite Reuters, care citează agențiile rusești de presă.

The Guardian transmite că Mihail Gorbaciov se afla într-o clinică medicală din Moscova. Surse medicale citate de BBC susțin că fostul lider sovietic suferea de mult timp de o boală gravă.

Mihail Gorbaciov a reușit să pună capăt Războiul Rece început după căderea Cortinei de Fier care a împărțit Europa de Vest, a democrațiilor, de Europa de Est, dominată de comunism, dar nu a reușit să împiedice căderea URSS.

Gorbaciov a încheiat parteneriate cu puterile occidentale și nu a apelat la folosirea forței atunci când în țările din blocul sovietic au început protestele în masă, spre deosebire de predecesorii săi de la Kremlin, care au trimis tancuri pentru a înăbuși revoltele din Ungaria în 1956 și Cehoslovacia în 1968. Dar protestele au alimentat aspirațiile de autonomie în cele 15 republici ale Uniunii Sovietice, care s-au dezintegrat în următorii doi ani într-un mod haotic. Gorbaciov a încercat inutil să prevină colapsul.

Advertisements
Advertisements
  

În 1985, când a devenit secretar general al Partidului Comunist Sovietic,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un tânăr transporta etnobotanice în cutia cu chipsuri! A vrut să îi ducă unui prieten aflat în carantină

Redacția

PSD pune presiune pe PNL pentru finalizarea negocierilor. Ciolacu: Noi avem o decizie privind sistemul rotativ al premierului. PNL nu are această decizie

Redacția

Scandalul de la Primaria Sectorului 1 ajunge în în justiţie. PNL Sector 1, plângere pe numele lui Clotilde Armand

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site