NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Bodoașcă despre patinoarul șters din buget de secretarul Irina Jitaru: „Este un fals! Este o infracțiune din punctul meu de vedere!”

Claudiu Bodoașcă a făcut acuze dure, după ce din hotărârea prin care s-a aprobat bugetul pentru anul 2019 și lista de investiții a fost ștearsă o propunere aprobată a liberalilor, de amenajare a unui patinoar în locația fostului bazin de înot, de lângă lacul Peștișorul.

 

Prezent în emisiunea  „În Obiectiv”, difuzată de Actualitatea TV, consilierul liberal s-a declarat surprins de această situație și a apreciat că este vorba despre o infracțiune de fals. Bodoașcă a spus că se gândește serios să formuleze o plângere penală împotriva secretarului și a președintelui de ședință.

„Am rămas și eu surprins când am văzut în presă. Am verificat și așa este. Eu nu mă așteptam la așa ceva. Este un fals. Mă gândesc foarte serios să facem plângere împotriva președintelui de ședință și a secretarului UAT-ului.  Nu poți să nu treci într-o hotărâre de Consiliu Local, ceea ce au votat consilierii locali.  Este o infracțiune din punctul meu de vedere. Atunci care mai este rolul Consiliului Local, dacă un secretar și un președinte de ședință fac ce vor ei? Noi propunem un amendament, Consiliul Local îl aprobă, iar președintele de ședință și secretarul nu-l trec în hotărâre. E grav!”, a acuzat Claudiu Bodoașcă, consilier local din partea PNL. 

 Reamintim:  conform unei propuneri a consilierilor liberali, în bazinul de lângă lacul Peștișorul, municipalitatea ar fi trebuit să demareze documentația aferentă amenajării unui patinoar de role pe timp de vară și a unui patinoar cu gheață artificială pe timp de iarnă. Costul estimativ al documentației a fost stabilit la suma de 25.000 de lei.

Propunerea consilierilor liberali a fost aprobată la adoptarea bugetului local, sub forma unui amendament. Doar că, deși pe imaginile video, cât și în procesul verbal al ședinței de Consiliu Local din 25 aprilie, propunerea apare ca fiind adoptată cu 12 voturi pentru și 5 abțineri, în hotărârea publicată pe site-ul municipalității această propunere nu este inclusă în lista de investiții.

Nici în programul anual al achizițiilor publice, document ce se finalizează după adoptarea bugetului și a listei de investiții, nu apare intenția de achiziționare a documentației pentru demararea lucrărilor de amenjare a patinoarului.

Acestă situație nu reprezintă un caz singular, consilierii liberali mai având un amendament aprobat la bugetul și lista de investiții pe anul 2019. Este vorba despre studii de soluție pentru extindere rețele gaz, apă, canalizare, rețele electrice pe strada Morilor, la loturile acordate tinerilor să își construiască gratuit locuințe, până la limita proprietății. Pentru aceste documentații s-a atribuit suma de 100.000 de lei, însă în hotărârea de aprobare a bugetului, dar și în programul anual al achizițiilor publice, nici acest amendament nu este menționat.

De legalitatea hotărârii și de atestarea că actul reprezintă voința aleșilor locali manifestată prin vot, răspunde Irina Jitaru, secretarul municipiului și președintele de ședință, la acea dată Codrin Toma.

Advertisements
Loading...

Related posts

Internship Actualitatea TV

Redacția

Ce se face în Anul Centenarului la Paşcani!?

Ema Roman

Acces interzis pe strada Mihail Kogălniceanu din Paşcani! O serie de copaci au fost toaletaţi

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site