NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

BLOCADA II – 2014: activități și rezultate obținute la nivelul județului Iași în perioada 15-21 august 2014

În perioada 15-21 august a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA II pe raza judeţului Iaşi au acționat aproape 700 de polițiști, fiind organizate şi executate acţiuni  preventiv-reactive, în sistem integrat, în zonele cu risc criminogen identificate pe raza de competenţă,  pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică şi creării cadrului operaţional necesar diminuării fenomenului infracţional, ocazie cu care au fost  obţinute următoarele rezultate:

Astfel, au fost constatate 45 de infracţiuni, dintre care 23 în flagrant. O persoană a fost reținută și față de 1 s-a luat măsura arestării preventive.

Au fost depistate 4 persoane urmărite, față de care s-au dispus măsurile legale.

  

Polițiștii au instituit 56 de filtre, au verificat peste 780 de autoturisme și au efectuat 2 percheziții.

Pentru abaterile la normele contravenționale constatate, polițiștii au aplicat 1575 de sancţiuni, în valoare totală de peste  480.000 lei. Dintre acestea, 125 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea și liniștea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991 și 74 la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.  Cele mai multe sancțiuni, 1379, au fost aplicate de polițiști pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 603 dintre acestea fiind pentru viteză excesivă.  Polițiștii au reținut 108 de permise de conducere și retrase 17 de certificate de înmatriculare.

 

Exemple:

 

  • În data de 18 august 2014 polițiștii din comuna Victoria au depistat 3 persoane din comuna Victoria care transportau cu o căruță cantitatea de 2257 pachete ţigarete (45.140 ţigarete). Pachetele purtau timbru fiscal de Rep. Moldova şi erau provenite din contrabandă motiv pentru care s-a întocmit dosar penal în cauză efectuându-se cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

 

  • La data de 20.08.2014, polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor, au acţionat într-un complex din municipiul Iaşi, jud. Iaşi ocazie cu care au identificat pe Z. CONSTANTIN, de 44 de ani, din Iași al unei societăți comerciale care comercializa produse textile contrafăcute. Cu această ocazie au fost ridicate un număr de 120 produse de îmbrăcăminte în vederea continuării cercetărilor şi în cauză a fost înregistrat dosar penal urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art 90, alin. 1, lit. b) din Legea 84/1998.

 

  • În cursul zilei de 14.08.2014 au fost depistaţi pe raza comunei Deleni, jud. Iaşi – H. Mihai, de 50 ani şi H. Ana, de 44 ani, ambii din localitate având asupra lor  162 pachete de ţigări cu timbru de acciză emise de R. Moldova şi Ucraina pe care intenţionau să le comercializeze. S-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

 

  • În seara zilei de 18.08.2014 a fost depistat P. GHEORGHIŢĂ,  de 42 ani, din comuna Brăeşti, judeţul Iaşi în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie.  S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,, Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 

  • La data de 15.08.2014, orele 22.35, polițiștii din Oţeleni au depistat în trafic, pe raza satului Hîndreşti, pe M. Marcel, de 34 ani, din com. Oţeleni, jud. Iaşi, în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

       IPJ IAȘI

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

   

 

 

Advertisements

Related posts

Sezonul strugurilor, recoltă bună de amenzi

Răzvan Grecu

La un pas de tragedie: Un autocar plin cu turiști ucraineni a fost străpuns de un buștean căzut dintr-un camion. Bilanț: 7 răniți grav! (VIDEO)

Răzvan Grecu

Campanie a polițiștilor pășcăneni în școli cu tema ”Violența-profilul minorului autor și al minorului victimă a infracțiunilor cu violență”

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site