RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Opinii

BitTv și Pantazi cu ApaVital, Actualitatea Tv cu pășcănenii! Cum nu i-am șantajat pe cei de la ApaVital și Primărie!

Proiectul depus de opoziție pentru organizarea unui referendum prin care pășcănenii să fie consultați cu privire la viitorul ARSACIS și ApaVital se dovedește a fi o mare problemă pentru interesele prezente și de viitor ale Bit Tv și ale primarului Dumitru Pantazi.

 

 

  

Mă gândeam ca jurnalist cum anume edilul localității, partidul din care face parte și ceilalți strategi de pe lângă el, vor reacționa public la demersul opoziției. Chiar am avut și un răspuns, pe care vi-l spun și dumneavoastră: portavocea lor va fi marele profesionist din presă, Cătălin Cojocaru, care va promova pe ecran doar oameni care să spună că demersul opoziției este unul politicianist.

Știam că vor apărea articole și emisiuni în care vom fi denigrați inclusiv noi, subsemnatul și Răzvan Grecu, vom fi atacați, fără nicio jenă de acest jurnalist, scos parcă din canale ApaVital. În stilul său caracteristic, individual. și-a făcut treaba – profesionist, crede el!

Ultima găselniță a fost aceea că Actualitatea Tv a solicitat de la operatorul ApaVital un contract de publicitate de 4000 – 5000 de lei pe luna, citez din materialul publicat pe bittv.info. “cu promisiunea că vom avea asigurată transmiterea mesajului nostru drept la țintă”. O tâmpenie mare de tot. O minciună și o manipulare pe care doar Cătălin Cojocaru o putea promova în spațiul public, amăgit de șmecherii de la ApaVital, care-l plătesc.

Anul trecut, în perioada la care face referire operatorul în comunicatul transmis, l-am contactat pe Răzvan Manolache să îl invit la o emisiune, subiectul fiind problemele întâmpinate de cetățeni. Și pe Ioan Toma, șeful ApaVital l-am sunat, dar ulterior aveam să aflu de ce anume refuză ei. Toma mi-a spus că vine la emisiune cu condiția să nu mai invit reprezentanți ai societății civile. Cât tupeu!

Le-am transmis atunci că nu pot să fac acest lucru, să îi protejez de oameni, să îi las să participe la emisiuni unde ei să promită, dar să nu ofere niciun răspuns la problemele cetățenilor. I-am spus lui Răzvan Grecu că dacă îi interesează reclama, să își cumpere spațiu publicitar, să transmită ce anume își doresc ei. Ulterior le-am trimis o ofertă, pentru care nici măcar nu m-a interesat să obțin un răspuns. Nu am procedat corect, Cătălin Cojocaru? Sau ar fi trebuit să accept condițiile ApaVital, așa cum tu o faci cu profesionalismul care te caracterizează, să îi invit în emisiune, iar ei să ne vorbească doar despre cum interpretează legea și cum trebuie aceasta aplicată.

Am înțeles care era și va fi marea problemă a acestor indivizi care conduc operatorul: frica de consumator, pe care îl subjugă! Noi am ales oamenii, să stăm de partea lor, nu biroul primarului din sediul Primăriei și de la AgroComplex sau cel al șmecherilor de la ApaVital. De asta suntem incomozi pentru acești șmecheri. Că nu acceptăm condițiile lor. Că le punem întrebări adevărate. Că refuzăm să le spunem oamenilor minciuni. 

Stau acum și mă întreb ce anume a câștigat Pașcaniul după campania dusă de Cătălin Cojocaru în ultimele două săptămâni? Soluțiile oferite nu au niciun suport, în timp ce  punctele de vedere ale instituțiilor implicate fac referire doar la investiții, şi nu la problema cetățeanului de la bloc care stă fără apă, din diferite motive.

Unde este primarul Dumitru Pantazi? De ce în calitate de șef al administrației locale nu a convocat operatorul la discuții, pentru că are obligația de a media problemele dintre furnizor și consumator? Vă spun punctul meu de vedere: primarului îi este frică de cetățeni, la fel ca și lui Toma de la ApaVital.

Remarc că atacurile ApaVital la adresa Actualitatea Tv se intensifică, la fel ca și cele ale lui Cătălin Cojocaru. Este lesne de înțeles de ce, de îndată ce am publicat, cu dovezi, modul cum era tratat, în 2014, referendumul propus de PSD, față de situația actuală.

Reprezentanții ApaVital își dau cu părerea despre “programul limitat al acestui post de televiziune, cât și faptul că nu intră în politica societății să încheie contracte decât pentru acoperirea unor nevoi proprii reale de informare corectă a cetățeanilor”.

Manipulare și prostie, asta regăsesc în punctele de vedere trimise de acești reprezentanți, care nici măcar nu au curajul să se semneze pe un document. Cum vrea ApaVital să discute cu oameni și ce anume trebuie să se știe despre această instituție? Prin minciuni!

Din ceea ce a publicat Cătălin Cojocaru, că ar fi punctul de vedere al ApaVital, rezultă fără echivoc, că opeartorul ApaVital plătește doar pe cei care îl laudă, şi nu pe cei care îl critică.

După proiectul depus de opoziție pe un site, www.topiasi.ro, ce aparține șefului de la Telem Iași, apare un articol “Liberalii din Pașcani îi aruncă la gunoi pe Adomniței și regia pe care șeful CJ voia să o transforme în multinațională”, unde erau prezentate multe informații nereale. L-am contactat pe cel care deține respectivul site și i-am spus că sunt informații greșite în articol. M-a rugat să îi dau niște date din zonă, spunând că el a postat ce a primit de la ApaVital. I le-am trimis, dar nu a revenit pe știrea iniţială, care ulterior a fost preluată și de Cătălin Cojocaru. Astfel de știri vrea ApaVital să apară în presă.

P.S.: În 2014 Actualitatea TV a primit o cerere de ofertă de la ApaVital pentru servicii de publicitate. Am solicitat suma de 1000 de lei pe lună și totodată am cerut să fie încheiat un contract. Ni s-a răspuns că suma este prea mică și că nu este nevoie de un contract, ci de o simplă factură. Cu toate că aveam o înțelegere financiară cu ApaVital, care a îndeplinit condițiile economice solicitate de noi, am criticat ApaVital, ba chiar am organizat și prima dezbatere publică pe tema apei, la care pășcănenii au venit în număr foarte mare și au acuzat abuzurile ApaVital. Imediat după aceste evenimente, ApaVital a transmis că nu mai dorește prelungirea acestei înțelegeri.

Când i-am întrebat de ce nu vor să mai colaborăm, ni s-a răspuns că din cauza faptului că îi criticăm și că preferă să dea bani acolo unde interesele operatorului sunt susținute și anume Bit TV.

Să vii acum și să spui că îi criticăm pe cei de la ApaVital pentru că nu au dat curs unei oferte de publicitate, în condițiile în care am demonstrat că am criticat operatorul și când aveam o înțelegere financiară, este o mare prostie.

Un alt exemplu în care Actualitatea TV a încasat bani și totuși a criticat este cel al Primăriei. Instituţia a ajuns să ofere și câte 3600 de lei lunar în speranța că programul nostru tv va fi mai prietenos cu edilul Dumitru Pantazi. După 4 luni s-au lămurit că nu se poate și au renunțat și ei la serviciile noastre.

Deci cine manipulează, domnule Cojocaru?

Mai jos aveți articolul apărut pe www.topiasi.ro:

Liberalii din Paşcani îi aruncă la gunoi pe Adomniţei şi regia pe care şeful CJ voia să o transforme în multinaţională

Planurile preşedintelui CJ, liberalul Cristian Adomniţei, de transformare a SC ApaVital într-o multinaţională ce are clienţi în România, Basarabia şi Ucraina nu-i impresionează pe liberalii din Paşcani. Aceştia din urmă anunţă că vor organiza un referendum anti-RAJAC, acţiune în urma căreia oraşul ar urma să renunţe la serviciile regiei promovată puternic de Adomniţei.

«În urma consultărilor avute în ultimele ședințe de lucru, la nivelul organizației noastre, s-a decis depunerea unui proiect de hotărâre referitor la organizarea unui referendum local, pentru consultarea cetăţenilor Municipiului Paşcani în legătură cu: „Renunțarea Muncipiului Pașcani la serviciile operatorului S.C. APAVITAL S.A. IAŞI și retragerea din ARSACIS (Asociația Regională a Serviciilor de Apă Canal Iași)”», anunţă un comunicat de presă asumat de PNL Paşcani şi semnat de purtătorul de cuvânt al filialei, Mihaela Iulia Spiridon.

ApaVital a salvat Pașcaniul dar a lăsat politicienii fără o sursă mare de venit

Reamintim, în Paşcani există o regie locală de apă dar aflată în faliment, situație în care distribuția de apă și canalizarea erau la un pas de a fi sistate. Pentru a nu lăsa populația și agenții economici fără apă, șeful CJ a cerut SC Apavital să furnizeze aceste servicii chiar dacă nu există contracte cu beneficiarii.

ApaVital a făcut, urgent, investiții de circa 2.000.000 euro (la Pașcani, stația de epurare și rețeaua de distribuție sunt ca după război), iar pentru a recupera banii a impus populației un tarif mai mare decât cel solicitat de regia falimentară ce operase până atunci.

Rămaşi fără puşculiţa din care trăiau binişor până atunci, politicienii locali (în special cei de la PSD) au instigat populaţia împotriva ApaVital. Aşa se explică de ce periodic apăreau în acel oraş “greve” şi “mitinguri” anti ApaVital.

Investiţii gigantice – peste 360.000.000 euro – la ApaVital

Regia judeţeană de apă este de departe cea mai performantă societate de profil din toată Moldova şi nu numai. Până în 2015 a finalizat un program investiţional de 136 milioane euro finanţat preponderent de UE şi pregăteşte pentru următorii 7 ani alte investiţii de aproape 200.000.000 euro. Regia se laudă că în urma investiţiilor deja realizate, distribuie apă în fiecare comună din judeţ, iar în zona metropolitană canalizarea este deja un serviciu comun.

La cererea preşedintelui CJ, Cristian Adomniţei, ApaVital a încercat să îşi extindă reţeaua de clienţi mai întâi în alte judeţe – Vaslui a fost primul – apoi şi în alte ţări – au început deja negocieri de furnizare a apei în Republica Moldova. Adomniţei vorbea, până în primăvara anului 201,5 de conturarea la Iaşi a unei veritabile “multinaţionale” – o firmă gigant capabilă să facă business la scară internaţională, dar care să plătească impozite la Iaşi. 
Iată deci pe cine vor să dea afară din Paşcani liberalii de acolo.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

Related posts

Andrada Voicu: “Trebuie să ne ajutăm unii pe alții. La final vom plânge de fericire!”

Redacția

Primarul închide tot!

Răzvan Grecu

Ce facem după ce terminăm studiile?

Ema Roman
Încarcă...