RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Beijingul a eliminat 1,4 milioane de postări pe reţelele de socializare, invocând dezinformarea/ China cenzurează frecvent conturi și arestează persoane pentru critici în spațiul online la adresa Partidului Comunist

Autoritatea de reglementare a spaţiului cibernetic din China a declarat că 1,4 milioane de postări pe reţelele de socializare au fost şterse în urma unei anchete de două luni privind presupusa dezinformare, profitul ilegal şi uzurparea identităţii oficialilor de stat, printre alte ”probleme pronunţate”, transmite Reuters, citată de News.ro.

Administraţia Cyberspace din China (CAC) a declarat vineri că a închis 67.000 de conturi de pe reţele sociale şi că a şters sute de mii de postări între 10 martie şi 22 mai, ca parte a unei campanii mai ample de ”rectificare”.

Din 2021, China a vizat miliarde de conturi de social media în încercarea de ”a-şi curăţa” spaţiul cibernetic şi de a facilita controlul autorităţilor.

Cea mai recentă represiune a vizat conturi de pe aplicaţiile populare de socializare din China, inclusiv WeChat, Douyin şi Weibo, care se încadrează în categoria ”automedia”, un termen care se referă în linii mari la conturile care publică ştiri şi informaţii, dar nu sunt administrate de guvern sau de stat.

  

Beijingul arestează frecvent cetăţeni şi cenzurează conturile pentru publicarea sau împărtăşirea informaţiilor faptice considerate sensibile sau critice la adresa Partidului Comunist, a guvernului sau a armatei, mai ales atunci când astfel de informaţii devin virale.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Presa greacă: Balcanii, următoarea zonă de confruntare între Occident și Rusia. Cele trei scenarii cu privire la viitor

Redacția

PSD, ironii la adresa USR: Cum e posibil ca, după tot scandalul Salonului, „Cioloş-Două-Speciale” să nu se delimiteze de doamna „DRAGu-De-Salon”?

Redacția

În ce destinații exotice au mers politicienii în 2023, pe banii statului. Deplasări oficiale, din Uruguay până Angola

Redacția
Încarcă...