RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Avertisment: Evitaţi pâinea prăjită şi cartofii crocanţi gătiţi acasă. Care este motivul


Cartofii crocanţi si toastul sunt modalităţile cele mai plăcute de a ne aproviziona cu carbohidraţi, dar potrivit unui nou raport al Corpului de Siguranţă Alimentară din Marea Britanie, această preferinţă are riscuri grave pentru sănătate.

  

 

De mult timp e cunoscut faptul că alimentele gătite prea mult pot deveni cancerigene. Potrivit unui studiu efectuat de Agentia de Standarte în Alimentaţie (FSA) din Marea Britanie, au fost detectate noi niveluri de acrilamidă – o substanţă chimică periculoasă care se formează atunci când alimentele cu amidon sunt gătite.

Acrilamida, care poate provoca cancerul şi deteriora sistemul nervos şi reproductiv, nu este un produs chimic care este adăugat la alimente în timpul proceselor de fabricaţie, ci mai degrabă, este un produs care se formează în totalitate atunci când alimentele sunt gătite. Acrilamida se formează în timpul unei reacţii chimice între aminoacizi şi zaharuri. Această reacţie, numită reacţia Maillard, apare adesea atunci când alimentele cu un conţinut ridicat de amidon sunt fierte la temperaturi ridicate, inclusiv prăjit sau copt.

Citește articolul integral pe Descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

VAND MITSUBISHI OULANDER AN FABRICATIE 2011

Redacția

Una se votează, alta apare în hotărârile de Consiliu Local! Secretarul Irina Jitaru acuzată de abuz de Claudiu Bodoașcă!

Răzvan Grecu

PIERDUT CERTIFICAT CONSTATATOR AL ERMOLAI ILARION PFA

Redacția
Încarcă...