NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Chinezii deschid cea mai mare fabrică de clonare din lume: ”Vom crea, prin clonare, câte 100.000 pe an”


China creează cea mai mare fabrică din lume de clone pentru a recrea câini dresaţi, animale de companie, caii de curse şi vite mari cornute.

  

 

Agenţia de ştiri Xinhua a anunţat că oamenii de ştiinţă chinezi au semnat un acord pentru a crea un centru comercial al clonării animalelor în Tianjin, nord-estul Chinei.

Fabrica va fi creată în Zona de Dezvoltare Economică şi Tehnologică din Tianjin (TEDA), care este un parc de dezvoltare al afacerilor, sponsorizat de guvernul chinez. Construcţia clădirii principale a început deja, iar oamenii de ştiinţă vor începe să lucreze în prima jumătate a anului 2016.

Proiectul va fi în comun cu institutul de cercetare Sinica, implicat în cercetarea celulelor stem şi medicina regenerativă, precum şi cu Universitatea din Beijing, Academia Internaţională de Biomedicină din Tianjin şi Fundaţia de Cercetare Sooam Biotech din Coreea de Sud. Acesta din urmă a fost puternic implicată în încercarea de a recrea mamutul lânos prin intermediul tehnicilor de clonare.

În jur de 3 milioane de euro a fost investiţi în acest centru, care va include, de asemenea, un spaţiu de depozitare de gene şi un muzeu. Xu Xiaochun, preşedinte al Boyalife, care deţine Sinica, a declarat că centrul va fi capabil să producă 100.000 de embrioane de bovine în fiecare an, pentru început, mai târziu vor ajunge şi la un milion. El a afirmat că fermierii luptă până în prezent să satifsacă necesarul de carne de vită. 

Citește articolul integral pe Descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Mărţişorul aduce noroc dacă este purtat „cu demnitate”. Semnificaţia firelor alb şi roşu

Redacția

Ce s-a întâmplat mai exact la 1 decembrie 1918? Mărturia poetului Lucian Blaga

Redacția

Salinoterapia, beneficiile tratamentului cu aerosoli salini. De ce boli putem scăpa dacă respirăm aerul din saline

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site