NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Autostrada A7 va traversa Pașcaniul, intersectând străzile Moldovei și Dragoș Vodă

Traseul autostrăzii Ploiești – Pașcani – Suceava – Siret va tranzita municipiul nostru, pe trenurile agricole din apropierea suburbiilor Sodomeni, Boșteni și Gâștești, și în imediata apropiere a cartierului Fântânele.

Conform ultimului traseu făcut public, Autostrada A 7 se va intersecta cu următoarele străzi din Pașcani: strada Fericirii,  strada Ion Creangă, strada Moldovei și strada Dragoș Vodă.

Potrivit presei centrale, circa 110 km de drum de mare viteză – drum expres sau autostradă – vor fi realizați între Pașcani și Suceava și mai departe până la Vama Siret, în continuarea autostrăzii „Moldovei” A7 care ajunge la Pașcani dinspre sud. În prezent este în curs de realizare Studiul de Fezabilitate și proiectul tehnic, iar tocmai ce au fost definitivate culoarele oficiale pentru trasee. HotNews.ro a obținut variantele de trasee și le-a transpus într-o hartă interactivă.

Pe cele două tronsoane, Pașcani – Suceava (circa 61 km) și Suceava – Siret (46-59 km) este în curs de elaborare în prezent Studiul de Fezabilitate și realizarea proiectelor tehnice. Contractele în valoare însumată de peste 21 de milioane de lei au fost semnate cu asocierea SEARCH CORPORATION – EGIS, cu termen de finalizare iunie 2022.

  

Astfel, pentru Pașcani – Suceava a rămas în picioare un singur culoar de traseu cu o lungime de circa 46 de km și care merge în mare parte în lungul albiei râului Siret. Pentru Suceava-Siret s-au calificat două culoare de traseu diferite.

Astfel, prima variantă este de a ocoli municipiul Suceava pe la Nord-Est și de a continua în lungul albiei râului Suceava până aproape de Rădăuți și apoi spre Siret, ocolind orașul și localitățile limitrofe prin vest.

Trebuie menționat că obiectul contractului scos la licitație de către CNAIR a fost realizarea unui SF și a unui proiect tehnic pentru DRUM EXPRES de la Pașcani la Suceava și Siret, însă în cadrul documentației, în AMC 2 prestatorul va realiza și un studiu de trafic.

Acest studiu de trafic va determina și definitiva profilul transversal / tipul de drum care se va proiecta, dacă va fi un drum expres sau dacă va fi autostradă.

Advertisements

Related posts

Igienizarea subsolurilor blocurilor, propunere în plină pandemie, uitată de șefii Primăriei!

Marius Parteni

Primăria anunță reluarea procedurilor de achiziție pentru două obiective importante

Răzvan Grecu

Consultare publică pe proiectul noului cimitir

Redacția
Încarcă...