NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Autoritățile reactionează la cazul fetiței de 5 ani infectată cu HIV. A fost înștiințată Primăria din comuna Stolniceni Prăjescu

In editia trecuta a cotidianului BZI, a fost prezentat cazul fetitei Lea, de numai cinci ani, infectata cu virusul HIV, ce nu poate parasi tara pentru un tratament in Elvetia.

 

  

Asta, deoarece nu exista un acord din partea mamei. Tatal, ajutat financiar de cumnat, a incercat sa o gaseasca pe fosta concubina in comuna Stolniceni-Prajescu, dar aceasta a disparut de ceva timp. Intre timp, avocatii se lupta sa obtina acordul instantei pentru ca fetita sa poata parasi tara pentru tratament. Ieri, pe fir au intrat si reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) Iasi. Acestia au instiintat Primaria Stolniceni-Prajescu, pentru a trimite urgent un asistent social care sa verifice domiciliul mamei. “Inca nu am primit hartia, dar vom urgenta demersurile, mai ales ca este vorba de un caz special”, a spus Costel Hugianu, primarul comunei. Bunica, “capul rautatilor”

Reamintim ca Lea Ioana D. s-a nascut din parinti infectati cu virusul ucigas, Alin D. din Iasi si Oana Maria C. din comuna  Stolniceni-Prajescu. Cei doi s-au cunoscut prin intermediul unei asociatii, iar la scurt timp au dat nastere unei fetite, in urma relatiei de concubinaj. Dupa nastere, relatia dintre cei doi nu a mai functionat. Aparent, mama a renuntat la drepturile asupra copilului in favoarea tatalui.

Exista si o hotarare judecatoreasca prin care drepturile sunt acordate lui Alin, Oana avand drept de vizita, dar si obligatia de a plati pensie alimentara.

Advertisements
Advertisements

Intre timp, conform rudelor, Oana a plecat la munca in Italia. Intre timp, tatal si-a urmat tratamentul, beneficiind de ajutorul surorii Simona. Aceasta s-a casatorit cu Andreas Kumin, un cunoscut milionar din Elvetia, care patroneaza mai multe firme, printre care si Mc Paper Land, componenta Kumin Group AG. Deci, conditiile materiale nu reprezentau o problema pentru asigurarea tratamentului specific.

articolul integral pe www.bzi.ro

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Suedia închide penitenciarele din lipsă de infractori

Redacția

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Se anunţă ploi, dar se şi încălzeşte uşor

Redacția

Centrul Zonal Militar Iași recrutează candidați

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site