RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Autoritățile din Turcia au emis 113 mandate de arestare în legătură cu construcţia de clădiri prăbuşite la cutremure

Autorităţile din Turcia spun că au fost emise 113 mandate de arestare în legătură cu construcţia de clădiri care s-au prăbuşit în urma cutremurelor de luni, transmite BBC, preluat de News.ro.

Poliţia turcă a reţinut deja cel puţin 12 persoane, inclusiv antreprenori de construcţii.

Între timp, tulburările din sudul Turciei au perturbat eforturile de salvare în unele locuri. Numărul de persoane confirmate că au murit în Turcia şi Siria a crescut la peste 28.000.

Sunt aşteptate mai multe arestări, dar acţiunea va fi văzută de mulţi ca o încercare de a îndepărta vina generală pentru dezastru.

  

De ani de zile, experţii au avertizat că multe clădiri noi din Turcia sunt nesigure din cauza corupţiei endemice şi a politicilor guvernamentale.

Acele politici au permis aşa-numitele amnistii pentru antreprenorii care au modificat reglementările de construcţie, pentru a încuraja un boom construcţiilor, inclusiv în regiunile predispuse la cutremure.

Mii de clădiri s-au prăbuşit în timpul cutremurului, ridicând semne de întrebare dacă impactul dezastrului natural a fost agravat de deficienţele umane.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Primarul unei comune din Covasna premiază cu 100 de lei persoanele care prezintă probe cu cetățeni care aruncă iresponsabil gunoiul / Premiul e acordat din salariul primarului

Redacția

Germanii se pregătesc de Crăciun într-o atmosferă de „incertitudini și îngrijorări”

Redacția

Zelenski: Considerăm că Rusia este una dintre țările care stă în spatele Hamas. Ce spune președintele Iohannis

Redacția
Încarcă...