RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Australia: Gigantul minier Rio Tinto își cere scuze după ce a pierdut o capsulă radioactivă

O capsulă minusculă care conține cesiu 137 radioactiv a fost pierdută undeva pe o porțiune de drum de 1.400 de kilometri în Australia de Vest. Gigantul minier Rio Tinto, care deține dispozitivul, a lansat propria anchetă, potrivit DW.

Capsula, care conține o cantitate mică de cesiu 137 radioactiv, are un diametru de aproximativ 6 milimetri și o înălțime de 8 milimetri. Aceasta făcea parte dintr-un dispozitiv despre care se crede că a căzut dintr-un camion în timp ce era transportat între o mină din deșert, la nord de orașul Newman, și orașul Perth.

Dispozitivul a fost văzut ultima dată pe 10 ianuarie, iar camionul care transporta capsula a ajuns la un depozit din Perth pe 16 ianuarie.

Cu toate acestea, serviciile de urgență au fost anunțate miercuri de dispariția capsulei, iar informația a fost făcută publică abia vineri.

  

Rio Tinto „își cere scuze”

Potrivit directorului general al gigantului minier Rio Tinto Iron Ore, Simon Trott, compania ia foarte în serios acest incident.

„Recunoaștem că acest lucru este în mod clar foarte îngrijorător și ne pare rău pentru alarma pe care a provocat-o în comunitatea din Australia de Vest”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Intrarea Ucrainei, Moldovei, Georgiei în UE şi NATO este calea ca România să “evadeze” de la “periferia Europei”, spune Geoană: „Trebuie să începem să ne promovăm”

Redacția

De ce e statul de drept important: Evenimentele recente din Polonia, Austria și Cehia o dovedesc -Politico

Redacția

Indolența președintelui Iohannis, neșansa unor afgani cu moartea la ușă

Redacția
Încarcă...