RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

„Aurul lichid” este cel mai FURAT produs din supermaketurile Spaniei / Cum se explică fenomenul îngrijorător

Uleiul de măsline este cel mai furat articol din multe supermarketuri din Spania, „aurul lichid” fiind adesea vizat de infractori.

Fenomenul a apărut în urma creșterii bruște a prețurilor, dar și din cauza secetei care a lovit recolta de măslini din sudul Spaniei.

Uleiul de măsline este acum cel mai furat produs din supermarketurile din Spania, potrivit celor mai noi bilanțuri, scrie Sky News.

Când expiră uleiul de măsline și ce gest banal te ajută să îți dai seama dacă mai este sau nu bun pentru consumSursa foto: Shutterstock „A devenit un produs ideal pe care să-l fure”

  

Bandele criminale organizate fură produsul, numit „aur lichid”, pentru a-l vinde apoi, spune Ruben Navarro, șeful lanțului de supermarketuri Tu Super, care operează 30 de magazine în regiunea Andalucia din Spania.

„Uleiul de măsline a devenit un produs ideal pe care să-l fure”, a spus el.

Este al doilea cel mai furat articol din toate supermarketurile din Spania, după băuturile alcoolice. Șunca iberică s-a aflat pe locul trei pe lista furtului sondajului.

Un litru de ulei extravirgin de înaltă calitate, care costa mai puțin de 5 euro, în urmă cu patru ani, costă acum până la 14 euro.

Este neobișnuit ca un aliment de bază să fie în topul furturilor

Spania este cel mai mare producător de ulei de măsline,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Moldova, pe radarul lui Putin. Chișinăul, îndemnat să pregătească adăposturi antiaeriene

Redacția

Fetiță de 13 ani diagnosticată cu o formă incurabilă de cancer, vindecată cu ajutorul unui medicament revoluționar / „Înveți doar să apreciezi fiecare lucru mic. Sunt atât de recunoscător că sunt aici acum”

Redacția

LIVE | Războiul din Ucraina, ziua 519: NATO anunţă că sporeşte supravegherea în Marea Neagră şi condamnă atacurile Rusiei, inclusiv la Reni

Redacția
Încarcă...